- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Ayran Aşı Çorbası
Tarif
Ayran Aşı Çorbası
Ana yemek kadar doyurucu olan ayran aşı çorbası tarifi nasıl yapılır? Ayran aşı yapımında hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylar...
20 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Soğuk, Karıştırma
Paylaş
- 42B
- 111
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g kuru nane
5 g sumak
8 g tuz
250 g haşlanmış nohut
250 g haşlanmış buğday
1 demet taze nane
soğuk su + buz
Nasıl Yapılır?
- 1Yoğurdu derin bir kaba alın. Üzerine kuru nane, sumak, tuz, haşlanmış nohut ve buğdayları ekleyin.
- 2Kıvamına göre soğuk su ve buz ilave ederek karıştırın.
- 3Son olarak ince kıyılmış taze naneyi ekleyin.
- 4Hazır olan Ayran Aşı çorbasını bir kaseye alın. Üzerini nane, sumak ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tercih ettiğiniz servis ısısına göre yalnızca su ve buz ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
40 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.