add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ayva Borani

50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere
Ayva Borani
Ankara'nın yöresel tatlarından bir tarif...

Malzeme Listesi

4 adet ayva
250 g yağsız kuzu kuşbaşı et
30 g margarin
40 g toz şeker
5 g tuz
5 g nane
5-6 diş sarımsak
600 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Margarini derin bir tencerede eritin.
  • Kuşbaşı eti,şekeri ve tuzu ekleyerek kavurun.
  • 600 ml suyu ekleyerek 5 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın.
  • 9-10 eşit parçaya bölüp kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın.
  • 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra naneyi ekleyin.
  • 5 dakika sonra ateşten alıp servise hazırlayın.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Adıyaman Tava
70 Dakika
2-4 Kişilik
LeventDemirçakmak
LeventDemirçakmakÖğretim Görevlisi
Kereviz Püreli Kuzu İncik
120 Dakika
1 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Izgara Bonfile
35 Dakika
2-4 Kişilik