Tarif

Ayva Borani Tarifi

Ankara'nın yöresel tatlarından bir tarif ayva borani...
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Ayva Borani Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet ayva
250 g yağsız kuzu kuşbaşı et
30 g margarin
40 g toz şeker
5 g tuz
5 g nane
5 diş sarımsak
600 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Margarini derin bir tencerede eritin.
  • Kuşbaşı eti, şekeri ve tuzu ekleyerek kavurun.
  • 600 ml suyu ekleyerek 5 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın.
  • 9-10 eşit parçaya bölüp kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın.
  • 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra naneyi ekleyin.
  • 5 dakika sonra ateşten alıp servise hazırlayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Papaz Yahnisi Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
53B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Mutancana Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
25B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Adıyaman Köfte Tarifi
115 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Aziz Gmlmz
· 10.04.2019

Çok güzel oldu sagol

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 08.04.2020

Rica ederim afiyet olsun. :)

Erkan Babaoğlu
· 06.12.2020

Rengi görselde ki gibi olmadı acaba salça falan mı vardı tarifte ?