add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ayva Borani

Ankara'nın yöresel tatlarından bir tarif ayva borani...
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Tencere
Ayva Borani

Malzeme Listesi

4 adet ayva
250 g yağsız kuzu kuşbaşı et
30 g margarin
40 g toz şeker
5 g tuz
5 g nane
5 diş sarımsak
600 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Margarini derin bir tencerede eritin.
  • Kuşbaşı eti, şekeri ve tuzu ekleyerek kavurun.
  • 600 ml suyu ekleyerek 5 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın.
  • 9-10 eşit parçaya bölüp kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın.
  • 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra naneyi ekleyin.
  • 5 dakika sonra ateşten alıp servise hazırlayın.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Aziz Gmlmz
10.04.2019

Çok güzel oldu sagol

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Beğendili Izgara Köfte
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
45 Dakika
2-4 Kişilik
Adıyaman Tava
120 Dakika
2-4 Kişilik