Tarif

Ayva Reçeli

Çok tatlı kahvaltılık, çekirdekli ayva reçeli tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel
Tencere
Ayva Reçeli

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet ayva
150 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
10 adet ayva çekirdeği

Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup iki parçaya kesin.
  • Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın.
  • Ayvaları küp küp doğrayın.
  • Daha sonra yayvan bir tencereye alın.
  • Üzerine toz şekeri ve ayva çekirdeklerini yayarak ilave edin.
  • Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın.
  • Reçel kıvamına geldiğinde yarım adet limon suyunu üzerine gezdirip ocağın altını kapatın.
  • Ilınan ayva reçelini steril cam kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirin. Dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ayva çekirdeklerini kullanmak önemlidir çünkü ayva çekirdeği reçele güzel renk vermektedir.
*Limon suyu yerine 3 adet limon tozu kullanabilirsiniz.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Balkabağı Reçeli
80 Dakika
4-6 Kişilik
7B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
8B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Mandalina Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
7B