- Tarifler
- Tatlı
- Şerbetli Tatlı
- Ayva Tatlısı
Tarif
Ayva Tatlısı
Ağız sulandıran görüntüsü ve tadı ile yılbaşı akşamına damga vuracak bir tarif. Ayva tatlısı nasıl yapılır?
70 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere

Paylaş
- 79B
- 130
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet ayva
180 ml su
200 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
yarım adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür ve bıçak yardımı ile çekirdekleri çıkarılır. Çıkan çekirdekler pişirme esnasında kullanılmak üzere kenarda bekletilir.
- 2Soyulan ayvalar, bir tencerenin içine yerleştirildikten sonra her bir ayvanın orta kısmına çıkarılan çekirdekler konur.
- 3Üzerine su, toz şeker, vişne suyu, tarçın, karanfil ve limon suyu ilave edilir.
- 4Tencerenin kapağı kapatılır ve ocakta yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirilir. Yaklaşık yarım saatte orada pişmesi sağlanır. (Bunun sebebi daha fazla karamelize olmasını sağlamaktır)
- 5Ayvaların yumuşadığından emin olunur ve soğumaya bırakılır.
- 6Yanına veya üzerine Sütkrem koyarak servis edilir.
Püf Noktası
*Ayvaların pişme süresi, sertliklerine göre farklılık gösterebilir.
*Ayvadan çıkarılan çekirdekler renk alması için kullanılır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?