Tarif

Ayva Tatlısı

Ağız sulandıran görüntüsü ve tadı ile yılbaşı akşamına damga vuracak bir tarif. Ayva tatlısı nasıl yapılır?
70 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere
Ayva Tatlısı
Paylaş
  • 79B
  • 130
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet ayva
180 ml su
200 g toz şeker
100 ml Pınar Vişne Suyu
Pınar
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
yarım adet limon suyu
Pınar Sütkrem
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür ve bıçak yardımı ile çekirdekleri çıkarılır. Çıkan çekirdekler pişirme esnasında kullanılmak üzere kenarda bekletilir.
  • Soyulan ayvalar, bir tencerenin içine yerleştirildikten sonra her bir ayvanın orta kısmına çıkarılan çekirdekler konur.
  • Üzerine su, toz şeker, vişne suyu, tarçın, karanfil ve limon suyu ilave edilir.
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve ocakta yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirilir. Yaklaşık yarım saatte orada pişmesi sağlanır. (Bunun sebebi daha fazla karamelize olmasını sağlamaktır)
  • Ayvaların yumuşadığından emin olunur ve soğumaya bırakılır.
  • Yanına veya üzerine Sütkrem koyarak servis edilir.

Püf Noktası

*Ayvaların pişme süresi, sertliklerine göre farklılık gösterebilir.
*Ayvadan çıkarılan çekirdekler renk alması için kullanılır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
4-6 Kişilik
169B Görüntüleme
Fırında Bal Kabağı
45 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
555B Görüntüleme

Yorumlar (1)

FatihYazgan
· 11.04.2020

Eminim lezzetli eminim çok güzel ama Bir ayva tatlısının rengi bu olmamalı :( ayva çekirdeklerini değerlendirelim