Tarif

Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi

Hem görsel anlamda hem lezzet anlamında farklılık gösterebilirsiniz!
40 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 129
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğüs eti
2 adet sarı mini kabak
2 dal pırasa
30 g bezelye
20 g badem
420 ml badem sütü
10 g chia tohumu

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini yağsız olarak ızgara tavada ikişer dakika mühürleyin.
  • Tavuk etlerini mühürledikten sonra demir döküm fırın kabına aktarın.
  • Kabak ve pırasaları fotoğrafta gördüğünüz şekilde kestikten sonra fırın kabına aktarın.
  • Bezelyeleri, kuru bademi, badem sütünü ilave edin.
  • Badem sütü için: 1 kase çiğ bademi 3 bardak süte bir gece önceden ıslatın ve kabuklarını soyun. Blender’da yaklaşık 3 dakika çekin ardından tülbentle süzün, badem sütünüz hazır.
  • En son chia tohumunu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkartın ve sıcak sıcak servis yapın.

Püf Noktası

*Badem sütü yerine, hindistancevizi sütü veya laktozsuz süt kullanabilirsiniz.

Enerji: 286 kalori
Karbonhidrat: 19,5 g
Protein: 23,5 g
Yağ: 13,2 g
Lif: 1,9 g

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi
83B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Limonlu Piliç But Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Aysun Seren
· 27.01.2020

Şef iyi çalışıyorsunuz 😊

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 10.02.2020

Sağol Aysun. 😊

Hazal Roman
· 31.01.2020

Ellerinizle saglik

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 10.02.2020

Afiyet olsun! 😊