Tarif

Baharatlı Belçika Kurabiyesi

Baharatlı Belçika Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Baharatlı Belçika Kurabiyesi
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g esmer şeker
12 g toz tarçın
12 g toz zencefil
12 g toz anason
12 g toz muskat
12 g toz karanfil
1 adet yumurta
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
350 g un
5 g tuz
5 g kabartma tozu

Nasıl Yapılır?

  • Geniş ve büyük bir kasede; ilk olarak esmer şeker ve toz baharatlar birbiri ile iyice harmanlanacak şekilde karıştırılır.
  • Karışıma yumurta ve tereyağı ilave edilir. Homojen bir karışım elde edilene kadar çırpılır.
  • Karışıma un ve tuz kademeli olarak elenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır.
  • En son kabartma tozu elenerek eklenir ve karıştırılır.
  • Elde edilen hamur streç filme sarılıp 12 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur 2 cm kalınlığında açılır ve kurabiye kalıpları ile kesilir.
  • Pişirilmeden önce fırın 180°C’ye getirilir. Fırında alt-üst programlı olarak yaklaşık 15-20 dk. pişirilir.
  • İsteğe bağlı olarak kurabiye hamuru iki parçaya bölünüp dondurucuda bir sonraki kullanım için saklanabilir. Afiyet olsun 😊

Püf Noktası

*Tüm toz baharatlar 12 gr=1 tatlı kaşığı

Seren Yürük
Seren YürükZiraat Mühendisi/Veteriner Teknikeri/Aşçı
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
8-10 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
5B
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik
5B