- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Bal Kabaklı Mantı Tarifi
Tarif
Bal Kabaklı Mantı Tarifi
Bu mantı bildiğiniz mantılara hiç benzemiyor😊 Havaların soğuduğu bu zamanlarda karakılçık ununu sofralarınıza taşıyarak, bal kabaklı iç harcını karakılçık unuyla buluşturduk. Her lokmada besleyici bir lezzet sunan bu eski tahıl, sağlıklı beslenmeyi ön planda tutarak mantıyı yepyeni bir seviyeye taşıyor. Karakılçık unuyla mutfakta yeniliklere bir yenisini daha eklemeye hazır mısınız? İşte detaylar…
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 2B
- 17
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mantı Hamuru için:
150 ml ılık su
5 g tuz
1 adet yumurta
350 g karakılçık unu
İç Harcı için:
300 g bal kabağı
tuz&karabiber
5 g kuru nane
5 g kuru kekik
Üzeri için:
2 diş sarımsak (ezilmiş)
50 g bal kabağı püresi
bir miktar tuz
zeytinyağı
2 g zerdeçal
Nasıl Yapılır?
- 1Mantı hamuru için, geniş bir kabın içerisinde ılık suyu, tuzu ve yumurtayı çırpın. Karakılçık ununu yavaş yavaş ekleyin, unu eklerken karıştırmaya devam edin.
- 2Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur elastik ve pürüzsüz olmalıdır. Hamuru streç filme sararak en az 30 dakika dinlendirin. Bu, hamurun daha kolay açılmasını sağlar.
- 3İç harcı için, doğranmış bal kabaklarını bir fırın tepsisine alın. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirerek harmanlayın. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- 4Pişen bal kabaklarını fırından alarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, üzerine ekşi kremalı bir sos yapmak için 50 g kadar ayırın.
- 5Soğuyan bal kabaklarını süzme peynir ile bir kapta karıştırın. Üzerine kuru nane ve kuru kekik ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın ve kenara alın.
- 6Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. Bol un kullanarak bir merdane yardımıyla hamuru ince bir şekilde açın. Açtığınız hamuru kareler oluşturacak şekilde enine ve boyuna kesin. İstediğiniz boyutlarda kareler elde edebilirsiniz.
- 7Her bir kare hamurun ortasına hazırladığınız bal kabaklı harçtan koyun. Hamurun kenarlarını dikkatlice kapatın ve mantı şeklini verin.
- 8Büyük bir tencerede su kaynatın. İçerisine bir miktar tuz ekleyin. Kaynayan suya mantıları dikkatlice ekleyin ve yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Mantılar yüzeye çıktığında pişmiş demektir.
- 9Üzeri için, ekşi kremayı bir kasede ezilmiş sarımsak ile karıştırın. Ayırdığınız bal kabağı püresini sıcak su ve tuz ile blenderdan geçirin ve hazırlamış olduğunuz ekşi kremayı üzerine gezdirin.
- 10Son olarak, zeytinyağını zerdeçal ile hafifçe ısıtın ve bu karışımı balkabaklarının üzerine dökün. Sıcak bir şekilde servis edin, afiyet olsun!
Püf Noktası
- Hamurunuzu açarken bolca un kullanın; bu, hamurun kırılmadan düzgün bir şekilde açılmasını sağlayacaktır.
- Mantıları kapatırken dikkatli olun. Kenarlarını iyice kilitlediğinizden emin olun; bu, iç harcın dışarı sızmasını önleyecektir.
- Mantı hamurunuzun kıvamı, karakılçık ununun yapısına bağlı olarak değişebilir. Eğer hamur çok kuruysa, biraz daha su eklemekten çekinmeyin.
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.