Tarif
Bal Kabağı Çorbası
Mevsiminde içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba, bal kabağı çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 39B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bal kabağı
1 adet soğan
45 g un
1 l sebze suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları yemeklik olarak doğrayın ve tereyağında kavurun.
- 2Bal kabaklarını küp küp kesin, kavrulan soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.
- 3Üzerine sebze suyunu ilave edin ve pişirmeye bırakın.
- 4Daha sonra el blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
- 5Ayrı bir tencerede unla kalan tereyağını kavurun.
- 6Unun kokusu yok olunca üzerine sütü ekleyip karıştırın.
- 7Karışımı bal kabaklı tencereye ekleyin ve tekrardan kaynatın.
- 8Pişen çorbayı kaselere bölüştürün.
- 9Sütkremi kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün ve sıcak çorbanın yanında servis yapın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?