Tarif

Bal Kabağı Çorbası

Mevsiminde içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba, bal kabağı çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Bal Kabağı Çorbası
Paylaş
  • 39B
  • 51
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bal kabağı
160 g Pınar Sütkrem
Pınar
1 adet soğan
150 ml Pınar Süt
Pınar
45 g un
55 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 l sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yemeklik olarak doğrayın ve tereyağında kavurun.
  • Bal kabaklarını küp küp kesin, kavrulan soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine sebze suyunu ilave edin ve pişirmeye bırakın.
  • Daha sonra el blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
  • Ayrı bir tencerede unla kalan tereyağını kavurun.
  • Unun kokusu yok olunca üzerine sütü ekleyip karıştırın.
  • Karışımı bal kabaklı tencereye ekleyin ve tekrardan kaynatın.
  • Pişen çorbayı kaselere bölüştürün.
  • Sütkremi kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün ve sıcak çorbanın yanında servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zerdeçallı Yer Elması Çorbası
9B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Sebzeli Pancar Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Kremalı Brokoli Çorbası
123B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ebru Sağım
· 19.01.2021

Rengi neden kırmızı?