Tarif

Balkabağı Reçeli

Nefis balkabağı reçeli tarifi... Kabak reçeli nasıl yapılır?
80 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel
Tencere
Balkabağı Reçeli

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg balkabağı
500 g sönmüş kireç
1 l su
300 g toz şeker
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Balkabağının kabuğunu soyup dilimleyin.
  • Kireç ve suyu karıştırın, kireç suyunda kabakları bir gece bekletin.
  • Ertesi gün sertleşen kabakları bol su ile defalarca yıkayın.
  • Balkabakları yayvan bir tencereye dizin.
  • Üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte yaklaşık 1 saat kaynatın.
  • Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın.
  • 30 dakika kadar dinlendirin, ılıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

*Reçel ılıyınca muhafaza etmek için kavanoza aktarıın. *Işık almayan yerde muhafaza edin.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ayva Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Mandalina Reçeli
60 Dakika
4-6 Kişilik