Tarif
Balkabağı Sinkonta
Bu tarife bayılacaksınız! Fırında balkabağı sinkonta tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Fırın

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g balkabağı
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet kırmızı kapya biber
150 ml zeytinyağı
10 g biber salçası
10 g domates salçası
5 g tuz
3 g karabiber
1/2 adet muskat rendesi
3 g zerdeçal
250 ml ılık su
150 g Pınar Yoğurt, üzeri için
40 g Pınar Tereyağı, üzeri için
15 g kırmızı toz biber, üzeri için
Nasıl Yapılır?
- 1Balkabağını güzelce temizleyip serçe parmağı kalınlığında eşit büyüklükte doğrayın.
- 2Kuru soğanları çok ince olmayacak şekilde piyazlık doğrayın, sarımsakları ezin.
- 3Kırmızı kapya biberleri çekirdeklerinden ayırıp ince uzun şeritler halinde doğrayın.
- 4Bir fırın kabına doğranan bütün malzemeleri yayın.
- 5Bir kapta zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber, muskat rendesi, zerdeçal ve suyu karıştırıp kabakların üstüne gezdirin.
- 6Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzeri açık şekilde 30 dk. pişirin.
- 7Burada önerim; altta kalan ürünlerin eşit pişmesini sağlamak için biraz piştikten sonra fırından çıkarıp alt üst gelecek şekilde karıştırın ve tekrar fırına koyun.
- 8Kabakların üstü kızarıp piştikten sonra fırından çıkarıp güzel bir servis tabağına alın.
- 9Üzerine sade veya sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış (acılı veya acısız) kırmızı toz biber gezdirip servis edin.
- 10Balkabağı sinkonta tarifi hazır, afiyet olsun.
Yorumlar (18)

