Tarif

Balkabaklı Creme Brulee Tart

En lezzetli tart tariflerinden biriyle karşınızdayım!Creme brulee tadında balkabaklı tart tarifi nasıl yapılır? Tüm detaylara videomuzdan ulaşabilirsiniz.
70 Dakika
4-6 Kişilik
Tart
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 4B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
120 g un
15 g badem unu
2 g tuz
5 g vanilya
70 g toz şeker
115 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında
Pınar
Balkabağı Püresi için:
250-300 g dilimlenmiş balkabağı
250 ml su
200 g toz şeker
Balkabağı Dolgusu için:
balkabağı püresi
4 adet yumurta sarısı
50 g toz şeker
5 g vanilya
2 g tuz
2 g tarçın
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
Üzeri için:
80 g esmer şeker
20 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Tart Hamuru için; Fırını 170°C’ye ayarlayın. Bir karıştırma kabında beyaz un, badem unu, tuz, vanilya, toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını ufalanan bir hamur oluşana kadar karıştırın. Yeterince yoğurulan hamuru tezgaha alın. Elinizle biraz şekillendirdikten sonra iki yağlı kağıt arasına alıp eşit yayılacak şekilde merdane ile açın. Hamuru orta boy tart kalıbına yerleştirin, kenar kısımlarını düzleştirin. Ardından hamurun taban kısmını çatal yardımıyla delin, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt yerleştirin. Ağırlık yapması için kuru bakliyat serpiştirin. Bu işlem tart hamurunun fırında kabarmasını engelleyip düzgün bir şekilde pişmesini sağlayacaktır. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 12-13 dakika pişirip fırından alın ve iyice soğumasını bekleyin.
  • Balkabağı Püresi için; Dilimlenmiş kabakları bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şeker ilave edip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları sudan alın ve bir blender yardımıyla püre haline getirin. Balkabağı püreniz hazır.
  • Balkabağı Dolgusu için; Hazır olan kabak püresini bir kaba alın. Üzerine yumurta sarılarını, toz şekeri, vanilyayı, tuzu, tarçını ve ekşi kremayı ekleyip pürüzsüz ve homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız dolguyu soğumuş tart hamurunun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında, 10 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkan tartın üzerine esmer şeker serpin. Bir pürmüz yardımı ile karamelize hale gelene kadar şekeri yakın.
  • Son olarak pudra şekeri ve yenilebilir çileklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar (10)

İnci Dinek
· 18.11.2021

Bunu denicem şef ✌️👍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 19.11.2021

Süper. Şimdiden ellerine sağlık 👏😊

Deniz Tiftik
· 18.11.2021

Video ya nasıl ulaşabilirim?

Eyüp Kemal Sevinç
· 19.11.2021

Bu içeriğin içine girin, tarif fotoğrafını yana kaydırın göreceksiniz. Alternatif olarak Kısık Ateş Tv youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Meryem Eliyeva
· 19.11.2021

ŞEFİM ELERİNİZE SAĞLIK💙BU TARİFİ DENİCEM✌️👍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 19.11.2021

Mutlaka denemelisin, çok lezzetli 🤗👏👏

Benzer Pasta Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart
6B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ballı Şeftalili Tart
50 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme