Tarif

Balkabaklı Humus

En lezzetli Balkabaklı Humus tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma, Tava

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g nohut
400 g dilimlenmiş balkabağı
3 diş sarımsak
200 ml sızma zeytinyağı
200 g tahin
8 g tuz
3 g kimyon
400 g istiridye mantarı
50 ml sızma zeytinyağı
20 g dolmalık fıstık

Nasıl Yapılır?

  • Balkabaklı Humus için: 1 gece önceden suda beklettiğiniz nohutları süzüp orta boy bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar temiz su ile haşlamaya bırakın, bu esnada üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin. Daha sonra 1 su bardağı haşlanmış nohut suyundan kenara ayırıp süzün.
  • Ayrı bir tencerede doğranmış balkabaklarını 35 dakika haşlayıp süzdükten sonra geniş bir kaba alın. Üzerine haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyunu ilave edip rondo ile çekmeye başlayın.
  • Ardından sarımsak, zeytinyağı, tahin, tuz ve kimyonu ekleyin. Pürüzsüz kıvam alana kadar çektikten sonra humusunuz hazır.
  • Mantar Sote için: İstiridye mantarlarını iri iri doğrayın.
  • 50 ml zeytinyağını bir tavada ısıtıp sarımsak ve dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış mantarları ilave edin, 5-6 dakika soteleyin. Dilerseniz bu aşamada az miktarda worcestershire sos ve kırmızı pul biber kullanabilirsiniz. Mantar soteniz de hazır.
  • Sunum için; güzel bir servis tabağına aldığınız balkabaklı humusu, mantar sote ile servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
12B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
7B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
6B