Tarif

Balkabaklı Humus Tarifi

Alışılmışın dışında humus tarifi: Bal kabaklı humus tarifi nasıl yapılır? Humus yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Tava
Paylaş
  • 18B
  • 123
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g nohut
400 g dilimlenmiş balkabağı
3 diş sarımsak
200 ml sızma zeytinyağı
200 g tahin
8 g tuz
3 g kimyon
Mantar Sote için:
400 g istiridye mantarı
50 ml sızma zeytinyağı
20 g dolmalık fıstık

Nasıl Yapılır?

  • Balkabaklı Humus için: 1 gece önceden suda beklettiğiniz nohutları süzüp orta boy bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar temiz su ile haşlamaya bırakın, bu esnada üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin. Daha sonra 1 su bardağı haşlanmış nohut suyundan kenara ayırıp süzün.
  • Ayrı bir tencerede doğranmış balkabaklarını 35 dakika haşlayıp süzdükten sonra geniş bir kaba alın. Üzerine haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyunu ilave edip rondo ile çekmeye başlayın.
  • Sarımsak, zeytinyağı, tahin, tuz ve kimyonu ekleyin. Pürüzsüz kıvam alana kadar çektikten sonra humusunuz hazır.
  • Mantar Sote için: İstiridye mantarlarını iri iri doğrayın.
  • 50 ml zeytinyağını bir tavada ısıtıp dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış mantarları ilave edin, 5-6 dakika soteleyin. Dilerseniz bu aşamada az miktarda worcestershire sos ve kırmızı pul biber kullanabilirsiniz. Mantar soteniz de hazır.
  • Sunum için; güzel bir servis tabağına aldığınız balkabaklı humusu, mantar sote ile servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Pancarlı Brüksel Lahanası Tarifi
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pınar Beyazlı Köz Biber Tarifi
24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çağla Cacığı Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.