add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ballı Şeftalili Tart

Hem ekşi kremalı hem ballı hem de şeftalili muhteşem bir tart tarifi. Mutlaka deneyin!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın
Ballı Şeftalili Tart

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
175 g un
110 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
50 g bal
10 ml su
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
100 g bal
5 adet şeftali
25 g kavrulmuş file badem

Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için; un, tereyağı, bal ve suyu beraber karıştırıp yoğurun.
  • Hamuru streç filme sarıp dolapta en az 1 saat dinlendirin.
  • Hamur dolapta beklerken harcı için ekşi krema ve balı karıştırın ve bir kenarda bekletin.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp bir oklava yardımı ile açın. Yağladığınız tart kalıbına serip kenarlarını alın.
  • Tart hamurunu bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delin. Tart hamurunu tekrar dolaba koyup 30 dakika bekletin.
  • Dinlenen hamuru 180 derece fırında 25 dakika pişirip soğumaya alın.
  • Tart hamuru soğuduğunda hazırladığımız ekşi kremalı ballı harcı tart hamurunun içine serin.
  • Şeftalilerin kabuklarını soyup güzelce dilimleyin ve tartın üzerine dilediğiniz gibi dizin.
  • File bademleri rengi dönene kadar biraz kavurun ve tartınızın üzerine serpiştirerek servis edin.

Püf Noktası

*Bu ölçülere 22 cm'lik bir tart kalıbı uygundur.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar (4)

AyselKaplan pekel

Şefim çember kaç cm olacak

Ömür Akkor
16.06.2020

22 cm'lik orta boy bir tart kalıbı kullanman uygundur.

Sabire Dinsel
17.06.2020

Of of yaaaa tatlı aşkına😋😋😋 ellerinize sağlık👍🏻👍🏻

Ömür Akkor
18.06.2020

Teşekkürler Sabire 😃👍

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Balkabaklı Pie
60 Dakika
6-8 Kişilik