add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ballı Şeftalili Tart

Ekşi kremalı ballı şeftali tartı tarifini mutlaka deneyin!
25 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın
Ballı Şeftalili Tart

Malzeme Listesi

175 g un
110 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
50 g bal
10 g su
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
120 g bal
450 g şeftali konservesi
20 g kavrulmuş file badem

Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için Pınar Tereyağı, un, bal ve suyu beraber karıştırın.
  • Hamuru streç filme sarıp dolapta en az 1 saat bekletin.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp bir merdane yardımı ile açın.
  • Yağladığınız tart kalıbına hamuru serip kenarlarını alın.
  • Tart hamurunu bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delin.
  • Tart hamurunu tekrar dolaba koyup 30 dakika bekletin.
  • Dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 °C fırında 25 dakika pişirip soğumaya alın.
  • Bu esnada iç harcı için 120 g bal ve Pınar Ekşi Kremayı karıştırın.
  • Tart hamuru soğuduğunda hazırladığımız Pınar Ekşi Kremalı harcı tart hamurunun içine serin.
  • Üzerine dilimlediğiniz konserve şeftalileri dilediğiniz gibi dizin.
  • En üste de kavrulmuş bademleri serpiştirerek servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Çilekli Tart
30 Dakika
2-4 Kişilik