Tarif

Bebek Ahtapot Tarifi

Kendine has tadı ve görünümü ile ziyafet sofralarına yakışacak cinsten bir ahtapot yemeği. Bebek Ahtapot nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Bebek Ahtapot Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg bebek ahtapot
20 ml zeytinyağı
40 g arpacık soğan
10 g sarımsak
2 adet defne yaprağı
5 adet Arnavut biberi
30 ml beyaz fermente suyu
20 g çeri domates
140 g doğranmış konserve domates
200 ml balık suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tuz (20 g) ve karabiber (5 g) ile tatlandırdığınız bebek ahtapotları uygun bir tavada zeytinyağında yaklaşık 2 dk soteleyin.
  • Ayrı bir tencere içerisinde arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve Arnavut biberini sotelemeye başlayın.
  • Ahtapotları ve beyaz fermente üzüm suyunu ekleyip, kokusu çıkana kadar çektirin.
  • Çeri domates, doğranmış konserve domates ve balık suyunu ekleyip 30-35 dk orta-kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
4B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Levrek Buğulama Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
32B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Levrek Sırdağ Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.