add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Beyaz Ekmek

Bu kolay tarif ile ekmek yapmanın aslında sanıldığı kadar zor olmadığını anlayacaksınız! Ağız sulandıran kokusu ve dokusuyla karşınızda beyaz ekmek tarifi!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Beyaz Ekmek

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt (ılık)
Pınar Ürünü
20 g kuru maya
70 ml ılık su
8 g tuz
4 g toz şeker
450 g un

Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, ılık su, şeker ve mayayı bir kabın içine aktarın ve bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın.
  • Ardından içine tuzu ve unu azar azar ilave ederek karıştırın.
  • Yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra hafif un serpilmiş bir başka kabın içine ekmek hamurunu aktarın.
  • Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde örtün. Oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 saat kadar mayalandırın. Hamurun iki katına çıktığını göreceksiniz. Bu aşamada hamurunuzu hafif un serpilmiş tezgaha alın, 1 dakika kadar yeniden yoğurun.
  • Şekil verin ve pişirme kabının içine aktarın. Üzerini kapatarak kabın içinde 30-40 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  • Pişirmeden önce ekmeğin üzerini suyla hafifçe ıslatın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Pişirirken fırının içerisine içi su dolu minik bir kap koyun. Özellikle ince kabuklu ekmekler için ekmeğinizi bir fıs fıs yardımıyla hafifçe ıslatın. Bu şekilde dokusu daha güzel bir ekmek elde edeceksiniz. Pişirme aşamasında fırının kapağını sürekli açmayın. Bırakın fırın ısısını kaybetmeden ağır ağır pişsin.
  • Pişirdikten sonra fırından çıkarın, oda sıcaklığında soğutun.

Püf Noktası

**Fırınınızı önden mutlaka tarifte söylendiği ısıda ısıtın. Isıyla oynamayın, yükseltip düşürmeyin.
**Pişirdikten sonra ekmeği hemen kesmeyin, en az yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
**Daha yumuşak bir ekmek elde etmek için mayalama sürecini 1-2 saat daha uzun tutabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (13)

İnci Dinek
31.03.2020

Bunu yarin denicem şef yazinizi okudum un onemli tabii sade un ince si kalın unfark ediyor cunku baklavalik boreklik degildir biliyorum da 👩‍🍳👍😀

Melih Yıldırım
Sevim Senol
01.04.2020

Şefim selamlar, yaş maya ile ekmek nasıl yapabiliriz?

Melih Yıldırım

Sevim selam, tarifimizde 20 gr kuru maya yazıyor buna göre yaş maya 40-45 gr olmalıdır. Yine kuru mayayı ılık su içinde aktif hale getirdiğimiz gibi yaş mayayı da ılık su ile eritip kullanabilirsin. Ellerine sağlık şimdiden 😊

Sevim Senol
01.04.2020

Teşekkürler Şefim🙏

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik