add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Beyran

Gaziantep mutfağından sofralarınıza gelen lezzet..
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Beyran

Malzeme Listesi

1 kg kemikli boyun ve incik (Kuzu)
3 g karabiber
5 g kırmızı toz biber
10 g pul biber
300 g pirinç
2 g tuz
1.500 g su
1 baş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Etler iyice yıkanır, 1,500 gr su ile kaynatılır ara ara oluşan köpüğü (kef) alınır.
  • Tuz ve 1 baş sarımsağın* yarısıilave edilerekkısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Kalan sarımsak dövülür.
  • Diğer tarafta pirinç haşlanır yaklaşık 360 gr su ile ve yeterli miktarda tuz ile pişirilir.
  • Çukur bir bakır tabağa, önce bir parça pirinç pilav, üzerine pişmiş et, pul biber, bir parça dövülmüş sarımsak ve et suyu ilavesiyle kaynatıldıktan sonra servis edilir.

Püf Noktası

**Arzu edilirse, Beyran'a limon da sıkılır.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Domates Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Borsch Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik