- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Beyran
Tarif
Beyran
Gaziantep mutfağından sofralarınıza gelen lezzet.. Beyran çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 90B
- 67
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kemikli boyun ve incik (Kuzu)
3 g karabiber
5 g kırmızı toz biber
10 g pul biber
300 g pirinç
5 g tuz
1.5 l su
2 baş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Etler iyice yıkanır, 1,5 lt su ile kaynatılır ara ara oluşan köpüğü (kef) alınır.
- 2Tuz ve 1 baş sarımsağın* yarısıilave edilerekkısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- 3Kalan sarımsak dövülür.
- 4Diğer tarafta pirinç haşlanır yaklaşık 360 gr su ile ve yeterli miktarda tuz ile pişirilir.
- 5Çukur bir bakır tabağa, önce bir parça pirinç pilav, üzerine pişmiş et, pul biber, bir parça dövülmüş sarımsak ve et suyu ilavesiyle kaynatıldıktan sonra servis edilir.
Püf Noktası
*Arzu edilirse, Beyran'a limon da sıkılır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.