- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
- Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
Tarif
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
Balık dostları için farklı bir damak tadı tarifi olan Bezelye Püreli Somon Tava önerimizdir.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 15B
- 57
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g somon fileto
1 diş sarımsak
2 dal taze kekik
180 g dondurulmuş bezelye
1 adet limon
20 g zeytinyağ
4 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Tavaya zeytinyağı ve sarımsağı ve kekiğikoyun ısıkateşk’tesarımsağın tüm aromasını yağa bırakmasına yardımcı olun somunu daha lezzetli kılacaktır.
- 2Sarımsağı içerisinden alın ve tuzladığınız somon dilimlerini sıcak tavaya bırakın.
- 3Dış kısmı kızardıktan sonra ısıyı düşürün ve iki tarafını güzelce pişirin.
- 4Dondurulmuş bezelyeleri küçük bir tencerenin içine alın içerisine sıcak su ilave edin ve pişirin.
- 5Pişen bezelyeleri blender kabının içine alın ve içerisine tuz ve tereyağ ekleyin ve robotu çalıştırın.
- 6Püre hazır olduktan sonra limon kabuğu ile lezzetlendirip somonunuz ile servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.