add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Biscotti

Biscotti "2 kez pişirilmiş" anlamına gelir. İtalyanların sıkça tükettiği nefis bir kurabiye çeşididir. Biscotti nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın
Biscotti

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
320 g toz şeker
100 ml sıvı yağ
180 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
500 g un
5 g vanilya
10 g kabartma tozu
50 g kavrulmuş kırık badem
50 g kavrulmuş kırık fındık
30 g doğranmış kuru kayısı

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şeker mikser makinesinde krema kıvamı alana dek çırpılır.
  • Daha sonra sıvı yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır. Kek hamurundan daha yoğun bir hamur elde edilir.
  • Geri kalan tüm malzemeler de eklendikten sonra güzelce karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine konulup kaşıkla düzleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dk. pişirilir.
  • Pişen biscotti, 5 dakika bekledikten sonra keskin bir bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Dilimler yan yatırılır ve 160°C fırında 20 dk. daha üzeri hafif kızarana dek pişirilir.
  • Afiyetle tüketebilirsiniz.
Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (7)

İnci Dinek
01.06.2020

Sefim bende yaptim ama yanlis olan neydi bilemedim ya un yada fazla tuttum taş gibi oldu .. yenmedi ... İstediğim kivima gelemdi aslinda bir daha denicem 👍🤗

Melih Yıldırım

Bu tarifi birebir denersen güzel bir sonuç elde edebilirsin. 🤗

Yasin BOSNALI
01.06.2020

Pastanede görünce dayanamayıp aldığım eve gidene kadar da bitirdiğim lezzet. Denedim ve harika oldu tarif için çok teşekkürler🙏

Melih Yıldırım

Ellerine sağlık Yasin, gerçekten çok güzel ve lezzetli bir tariftir. Afiyet olsun.

Melih Yıldırım
Okan Demircioğlu

İlk aşama için bu hamur karışımı tepsinin üzerine baton şeklinde konuluyor değil mi daha sonrasında kesiliyor

Melih Yıldırım

Evet tepsinin tamamına düzgün ve eşit şekilde dökülecek ve ilk pişirme o şekilde yapılacak. Tepsinin boyutu ortalama fırın tepsisi olabilir. Kolay gelsin.

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
10-12 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik