Tarif
Biscotti Tarifi
Biscotti "2 kez pişirilmiş" anlamına gelir ve İtalyanların sıkça tükettiği nefis bir kurabiye çeşididir. Biscotti nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 21B
- 222
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
320 g toz şeker
100 ml sıvı yağ
650 g un
5 g vanilya
10 g kabartma tozu
50 g kavrulmuş kırık badem
50 g kavrulmuş kırık fındık
30 g doğranmış kuru kayısı
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta ve toz şeker mikser makinesinde krema kıvamı alana dek çırpılır.
- 2Daha sonra sıvı yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- 3Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır. Kek hamurundan daha yoğun bir hamur elde edilir.
- 4Geri kalan tüm malzemeler de eklendikten sonra güzelce karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine konulup kaşıkla düzleştirilir.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dk. pişirilir.
- 6Pişen biscotti, 5 dakika bekledikten sonra keskin bir bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimlenir.
- 7Dilimler yan yatırılır ve 160°C fırında 20 dk. daha üzeri hafif kızarana dek pişirilir.
- 8Afiyetle tüketebilirsiniz.
Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar (13)
İlk aşama için bu hamur karışımı tepsinin üzerine baton şeklinde konuluyor değil mi daha sonrasında kesiliyor
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi