Tarif

Blini Tarifi

Blini, Rusların milli yemeği olarak adlandırılan atıştırmalık bir yiyecektir. Kolay ve pratik bir şekilde hazırlanıp servis edildiği için de çok tercih edilir.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 16B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g patates
650 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 adet yumurta
15 g esmer un
4 g tuz
2 g kabartma tozu
Süslemek için:
Pınar Ekşi Krema
Pınar
havyar
frenk soğanı

Nasıl Yapılır?

  • Soyulmuş patatesleri doğradıktan sonra haşlayın. Bir çatal yardımı ile ezerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Bir karıştırma kabına haşlanmış patates ve ekşi kremayı ilave edin ve bir süre karıştırın.
  • Ardından yumurtaları da ilave ederek çırpma teli yardımı ile homojen bir kıvam almasını sağlayın.
  • Un, tuz ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın.
  • Karışımın tamamını bir sıkma torbasına doldurun.
  • Bir tavaya karışımdan dilediğiniz boyutlarda sıkın ve arkalı önlü pişirin.
  • Pişen blinilerin üzerlerini ekşi krema, havyar ve frenk soğanı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Labneli Bohça Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Salatalık Sandviç Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Cheddar Peynirli Biscuits Tarifi
4B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Uliana İakovenko
· 19.02.2021

Bir Rus olarak böyle bi tarif ilk defa görüyorum... Havyarla sunulur dogru ama blini bu şekilde değil.. 🤔🤔