add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Bodrum Mandalinalı ve Çikolatalı Muhallebi

Foodinlife Patisserie dergisinden; İçinizi ferahlatacak hafif bir muhallebi tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü
Tencere
Bodrum Mandalinalı ve Çikolatalı Muhallebi

Malzeme Listesi

150 g mandalina püresi
75 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
8 g nişasta
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
100 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
30 g yumurta sarısı
40 g toz şeker
70 g bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Pınar Ekşi Krema ve mandalina püresi karıştırılarak ocakta kaynamaya alınır kaynayan karışıma mısır nişastası da eklenerek soğumaya alınır. Servis edilecek bardağın alt kısmına dökülür.
  • İkinci aşamada Pınar Ekşi Krema, süt, toz şeker ve yumurta sarısı çırpılarak kaynamaya alınır ve bitter çikolata ilave edilir.
  • Mandalina püresinin üzerine eklenerek dolaba soğumaya alınır. Üzeri süslenerek servise sunulur.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Karadutlu Panna Cotta
25 Dakika
2-4 Kişilik