Tarif

Böğürtlenli Yulaflı Kurabiye Tarifi

Sağlıklı ve nefis atıştırmalıklara alternatif olabilecek tarif, Yulaflı Böğürtlenli Kurabiye.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Böğürtlenli Yulaflı Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 124
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 g toz şeker
30 g esmer şeker
1 adet yumurta
280 g un
80 g yulaf
10 g vanilya
5 g kabartma tozu
2 g tuz
25-30 g damla çikolata
25 g böğürtlen

Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağı ve şekerleri çırpmaya başlayın.
  • Yumurtayı ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpın.
  • Homojen hale gelen karışıma un, yulaf, vanilya, kabartma tozu, tuz ve damla çikolatayı ekleyerek hamuru tekrar karıştırın.
  • Son olarak taze veya donuk böğürtlenleri ekleyin.
  • Hazır olan hamurdan eşit parçalar koparıp şekil verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine 3'er 4'er adet meyve koyabilirsiniz daha şık görünecektir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Püf Noktası

*Böğürtlen yerine dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. (yaban mersini, çilek, elma vb.)

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Böğürtlen Marmelatlı Kek Tarifi
12B Görüntüleme
Elmalı Pay Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Fesleğenli Kek Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar (3)

İnci Dinek
· 22.04.2020

Harika sef 🤗👍

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 24.04.2020

Teşekkürler İnci, denemelisin 😇

Ece Korkmaz
· 01.05.2020

Süper görünüyor yapıcam 👍🏻

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi