Tarif

Bol Çikolatalı Tart

Üç farklı çeşit çikolatayla harikalar yarattık! Pratik bol çikolatalı tart nasıl yapılır? 😍🍫
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Tencere, Fırın, Dondurma
Bol Çikolatalı Tart
Paylaş
  • 9B
  • 300
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
190 g un, tart hamuru için
5 g vanilya, tart hamuru için
20 g toz fındık, tart hamuru için
60 g pudra şekeri, tart hamuru için
50 g Pınar Tereyağı, tart hamuru için
Pınar
50 g margarin, tart hamuru için
150 ml Pınar Krema, beyaz çikolatalı ganaj için
Pınar
150 g beyaz çikolata, beyaz çikolatalı ganaj için
150 g sütlü çikolata, sütlü çikolatalı ganaj için
Pınar
150 ml Pınar Krema, sütlü çikolatalı ganaj için
Pınar
150 g bitter çikolata, bitter çikolatalı ganaj için
150 ml Pınar Krema, bitter çikolatalı ganaj için
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için;Un, vanilya, toz fındık, pudra şekeri, tereyağı ve margarini bir hamur karıştırma kabında birleştirip iyice yoğurun. Streç filme sarılı olarak buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir santimden biraz daha kalın açıp tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını kesip düzeltin. Üzerine fırın kağıdı serin ve ağırlık olarak bakliyatlar serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırın kağıdını ve bakliyatları üzerinden alın. Hamur kabarmışsa kaşığın sırtıyla bastırın ve soğutmaya bırakın.
  • Beyaz çikolatalı ganaj için;Bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtıp ocaktan alın. Beyaz çikolatayı doğrayın ve kremaya ekleyin, sürekli karıştırarak soğutun. Soğumuş olan tart hamurunun üzerine dökün. Derin dondurucuda çikolata donanan kadar bekletin.
  • Sütlü çikolatalı ganaj için;Sütlü çikolatayı doğrayın. Bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtıp ocaktan alın. Doğradığınız çikolatayı kremaya ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurucudan tartı çıkartın ve beyaz çikolatanın üzerine gezdirerek dökün. Tekrar dondurucuya alıp çikolata katılaşana kadar bekletin.
  • Bitter çikolatalı ganaj için;Bitter çikolatayı doğrayın. Bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtıp ocaktan alın. Doğradığınız bitter çikolatayı ilave edip karıştırın. Biraz soğuduktan sonra dondurucudan tartı çıkarıp bitter çikolatalı ganajı tartın üzerine dökün. Tekrar dondurucuya alıp iyice dondurun.
  • Dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Standart boy tart kalıbı kullanabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Öğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

Yorumlar (2)

Zeynep Zeynep
· 15.10.2020

Ellerinize kollarınıza sağlık. Malzemeleri bardak ölçüsünde verme şansın olsa çok mutlu oluruz.

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 18.10.2020

Merhaba Zeynep, maalesef böyle bir şansımız yok. Profesyonel mutfaklarda tamamen doğru sonuçlar alabilmek için reçetelerimizi böyle oluşturup yazıyoruz. Ben bunun için sizlere bir mutfak tartısı edinmenizi öneriyorum, çok daha rahat edeceğinizden hiç şüphem yok. 🙏🤩

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart
4B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ballı Şeftalili Tart
50 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik
4B Görüntüleme