Tarif

Borscht Çorbası

Borş, (Ukraynaca ve Rusça: борщ borşç) özellikle Doğu Avrupa mutfaklarında ünlü bir ekşi çorba türüdür. Borş çorbası nasıl yapılır?
90 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Tencere
Borscht Çorbası
Paylaş
  • 13B
  • 11
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
300 g Pınar Kemikli Dana Eti
Pınar
4 adet haşlanmış pancar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
250 g lahana
40 g sirke
2 l su
5 g karabiber
7 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Soğan, havuç ve kereviz sapını ince ince doğrayın.
  • Bir tencerede kemikli dana etini bir kaç kaşık zeytinyağı ile yüksek ateşte mühürleyin.
  • Daha sonra sebzeleri, defne yaprağını, tuzu ve karabiberi ekleyip su ilave edin ve 1 saat kadar pişmeye bırakın.
  • 1 saat sonra kibrit çöpü şeklinde kesilmiş ve haşlanmış pancarları ve ince doğranmış lahanaları ekleyin.
  • Sirkesini ilave edip 30 dakika daha pişirip altını kapatın.
  • Servis tabağına aldığınız borş çorbasını ekşi krema, kızarmış ekmek ve dereotu ile servis edin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
44B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Balkabağı Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme