Tarif

Borscht Çorbası

Borş, (Ukraynaca ve Rusça: борщ borşç) özellikle Doğu Avrupa mutfaklarında ünlü bir ekşi çorba türüdür. Borş çorbası nasıl yapılır?
90 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Borscht Çorbası
Paylaş
  • 67B
  • 15
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
300 g Pınar Kemikli Dana Eti
Pınar
4 adet haşlanmış pancar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
250 g lahana
40 g sirke
2 l su
5 g karabiber
7 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Soğan, havuç ve kereviz sapını ince ince doğrayın.
  • Bir tencerede kemikli dana etini bir kaç kaşık zeytinyağı ile yüksek ateşte mühürleyin.
  • Daha sonra sebzeleri, defne yaprağını, tuzu ve karabiberi ekleyip su ilave edin ve 1 saat kadar pişmeye bırakın.
  • 1 saat sonra kibrit çöpü şeklinde kesilmiş ve haşlanmış pancarları ve ince doğranmış lahanaları ekleyin.
  • Sirkesini ilave edip 30 dakika daha pişirip altını kapatın.
  • Servis tabağına aldığınız borş çorbasını ekşi krema, kızarmış ekmek ve dereotu ile servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kuşkonmaz Çorbası
30 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Terbiyeli Ispanak Çorbası
35 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ayran Aşı Çorbası
20 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.