Tarif
Borscht Çorbası
Borş (Ukraynaca ve Rusça: борщ borşç), özellikle Doğu Avrupa mutfaklarında ünlü bir ekşi çorba türüdür.
90 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g Pınar Ekşi Krema
300 g Pınar Kemikli Dana Eti
4 adet haşlanmış pancar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
250 g lahana
40 g sirke
2 l su
2 g karabiber
4 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, havuç ve kereviz sapını ince ince doğrayın.
- 2Bir tencerede kemikli dana etini bir kaç kaşık zeytinyağı ile yüksek ateşte mühürleyin.
- 3Daha sonra sebzeleri, defne yaprağını, tuzu ve karabiberi ekleyip su ilave edin ve 1 saat kadar pişmeye bırakın.
- 41 saat sonra kibrit çöpü şeklinde kesilmiş ve haşlanmış pancarları ve ince doğranmış lahanaları ekleyin.
- 5Sirkesini ilave edip 30 dakika daha pişirip altını kapatın.
- 6Servis tabağına aldığınız borsch çorbasını Pınar Ekşi Krema ve dilerseniz kızarmış ekmek ve dereotu ile servis edin.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.