Tarif

Borscht Çorbası

Ukrayna esintisi sofralarınıza farklı tat katacak. Borş çorbası nasıl yapılır?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba
Tencere
Borscht Çorbası
Paylaş
  • 17B
  • 59
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
500 g dana kürek eti
3 l su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g un
250 g beyaz lahana
3-4 adet kırmızı pancar
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet patates
2 adet domates
1 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Sığır eti yağlanarak kızmış tavada orta derecede pişirilir ve daha sonra bir tencereye alınarak üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile beraber orta ateşte kaynatılır.
  • Suyu ayrı olarak süzülür, pancarlar kaynatılır ve kabuğu soyularak rendelenir. Soğanlar brunoise doğranır ve sebzeler ince ince doğranır.
  • Bir tavada tereyağı eritilir, soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra havuçlar ilave edilerek 3-4 dk. daha kavrulur. Ardından un ilave edilerek kokusu gidene kadar kavrulur.
  • Rendelenmiş pancar ve et suyunu ilave ederek kısık ateşte köpüğünü alarak kaynatılır. Daha sonra içerisine lahana, kereviz ve patatesler ilave edilir.Yaklaşık 15 dk. daha kaynatılır.
  • Et 7-8 mm doğranır. Domates, biber ve et çorbaya ilave edilir.
  • Son olarak tuz ve limon suyu ilave edilir, 15 dk. pişirilir.
  • Servis kasesine alınır ve ekşi krema üzerine ilave edilir. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süslenir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
97B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
48B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.