Tarif
Börülceli Ege Çorbası
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Enginar. Artan enginar yaprakları nasıl değerlendirilir? Bu bölümde enginar yapraklarını kullanarak nefis bir çorba hazırlayacağız: Börülceli Enginar Çorbası. Bu şifa deposu çorba ile hem sevdiklerinizi hem de kendinizi şımartabilirsiniz! Enginarlı Börülce Çorbası tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın! Afiyet olsun 😊
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere
Paylaş
- 12B
- 48
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet artan enginar yaprakları
20 g domates salçası
1 litre su
20 g tuz
150 g haşlanmış börülce
Sosu için:
10 g kırmızı toz biber
1/4 demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Artan enginar yapraklarını bol suda güzelce yıkayıp ılık suda bekletin.
- 2Bir tencerede tereyağı ve domates salçasını kavurun. Ardından enginar yapraklarını ekleyip karıştırın.
- 3Suyunu ve tuzunu ilave edip enginar kabukları yumuşayana kadar pişirin.
- 4Enginar yaprakları yumuşadıktan sonra el blendırından geçirip süzün. Tekrardan ocağa alın ve kıvamı koyulaşana kadar pişmeye bırakın.
- 5Kıvamı koyulaşmaya başlayan çorbaya haşlanmış börülceleri ve kremayı ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- 6Bu esnada sosunu hazırlayın. Bir sos tenceresinde tereyağı eritin üzerine kırmızı toz biber ekleyip yağı ocaktan alın.
- 7Pişen çorbayı güzel bir servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Bol miktarda kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?