Tarif

Brioche Ekmeği

Brioche (Fransız) Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
150 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml ılık su
80 ml Pınar Süt
Pınar
15 g kuru maya
600 g un
8 g tuz
3 adet yumurta
50 g toz şeker
340 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet yumurta sarısı, üzeri için
15 g susam, üzeri için

Nasıl Yapılır?

  • Tezgah tipi mikserde; ılık su, süt ve kuru mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin.
  • Un ve tuzunu ekleyip 2-3 dakika boyunca yoğurun.
  • Düşük hızda çalışırken 3 adet yumurtayı hamura teker teker ekleyip 5-6 dakika daha yoğurmaya devam edin.
  • Kıvam almaya başlayan hamura toz şeker ve yumuşak tereyağı parçalarını ekleyin. Orta hızda 4-5 dakika daha yoğurun.
  • Hamur artık kabın kenarlarına yapışmamaya başladığında hazır olmuş demektir.
  • Hamuru temiz bir kaba aktarıp üzerini streçleyin ve hava akımı olmayan ılık bir yerde iki misli olana kadar 1-2 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamura tepeden elinizi yumruk yapıp bastırın ve havasını alın. Dinlenen hamurdan eşit parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini kurumaması için örtüp tekrar 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Bu arada fırınınızı 200°C’de ısıtmaya başlayın.
  • Mayalanmış hamurların üzerine nazikçe çırpılmış yumurta sarısı sürün. Bolca susam ya da çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200°C fırında (25-30 dk.) kontrollü pişirin.
  • Pişen ekmekleri soğutma teline alıp, dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar (1)

Hakan Bilgin
12.06.2021

Tarifi denedim. Karıştırma makinesi yok henüz. El ile karıştırmaya çalıştım. Kabarması gereken kadar kabaramadi. Yine de denedim attım fırına pişirdim. En azından lezzeti yumuşaklığı nasıl olacak görmek istedim. İkinci mayalı tarif denememdi. Lezzeti , kokusu , yumuşaklığı cok güze oldu. Belki de tam olması gerektiği gibi oldu bilemiyorum. Kahvaltılık guzel bir tarif tavsiye ederim. Misafir ve ozel günleriniz icin de yapınız. Guzel tarif icin teşekkürler şefim….. sevgiler . Hakan

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Kıymalı Ekmek
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B