Paylaş
- 27B
- 314
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g aşurelik buğday
1/4 demet taze nane
1/4 demet dereotu
20 ml zeytinyağı
yeteri kadarkaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Buğdayları yıkayıp tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
- 2Suyuyla birlikte soğuyana kadar kenarda bekletin.
- 3Geniş bir kapta yoğurdu labne ile çırpın.
- 4İçerisine soğuttuğunuz ve süzdüğünüz buğdayı, ince ince doğradığınız taze otları ilave edin.
- 5Zeytinyağı ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın, daha sonra servis kasesine alın.
- 6Servis etmeden önce kiraz domates ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Dilerseniz içine buz küpleri atabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?