add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Buğdaylı Yoğurtlu Kabak

Yaz mevsiminin en hafif ve lezzetli ikramı Buğdaylı Yoğurtlu Kabak tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sebze
Kızartma
Buğdaylı Yoğurtlu Kabak

Malzeme Listesi

150 g Pınar OrganikYoğurt
Pınar Ürünü
2 adet kabak
40 g buğday
1 adet soğan
4 g tuz
1 diş sarımsak
1/2 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Buğdayları suda 1-2 saat bekletin sonra haşlayın.
  • Kabakları iri küpler halinde doğrayın ve bol yağda kızartın
  • Yağlı kağıt üzerinde fazla yağı süzdürün, soğanı piyazlık doğrayın.
  • Pınar yoğurdu ezilmiş sarımsak ile karıştırın.
  • Kabakları soğan ve buğdayla karıştırıp tuzunu ekleyin. Servis tabağına aktarın
  • Pınar yoğurtlu sosu dökün. İnce doğranmış dereotunu serpin ve servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Onur Arslan
Onur ArslanMutfak Eğitim Koordinatörü - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan
35 Dakika
2-4 Kişilik