Tarif

Bulgur Pilavı

Klasik bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında bulgur pilavı yapmanın püf noktaları için tarif videomuzu mutlaka izleyin.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
Bulgur Pilavı
Paylaş
  • 21B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
300 g pilavlık bulgur
30 g domates salçası
3 adet rendelenmiş domates
pul biber
tuz
karabiber
kuru nane
kuru kekik
600-650 ml sıcak et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Bulguru güzelce yıkayıp süzün.
  • Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, kıyılmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar iyice yumuşayınca içine bulguru ekleyin ve sebzelerle beraber kavurun.
  • Bulgurlar tavanın dibine yapışmaya başladığında salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavurun, ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Pul biber, tuz, karabiber, kuru nane ve kekikle lezzetlendirdikten sonra sıcak et suyunu bulgura ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Üstü göz göz olunca ocaktan alın, kapağının altına kağıt havlu yerleştirip 5-10 dakika demlendirin.
  • Hazır olan bulgur pilavını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Sade bulgur pilavı için domates ve salçayı çıkarın.
*Biberli yapmak için; soğan ve sarımsakla beraber biberi kavurun.
*Daha ıslak, sulu bir bulgur pilavı için su oranını göz kararı arttırabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
5B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme