Tarif

Bulgurlu Ekmek

Bulgurlu ekmek tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Bulgurlu Ekmek
Paylaş
  • 22B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g ince bulgur
50 ml sıvı yağ
50 g kuru soğan
5 g kişniş
5 g kimyon
10 g tuz
10 g kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
2 tutam kırmızı pul biber
1 tutam isot
5 g kuru reyhan
1/4 demet kıyılmış maydanoz
200 g un
50 g ekşi maya
12 g yaş maya
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g un

Nasıl Yapılır?

  • Kaynayan suyla bulguru ıslatın, şişene kadar dinlendirin. Daha sonra el yordamıyla yoğurun.
  • Sıvı yağda soğanı kavurun. Tüm baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Un, ekşi maya, yaş maya ve tereyağını hamur yoğurma kabına alın, bulgur ve soğanları da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Homojen bir hamur elde edin.
  • 10 dakika oda sıcaklığında hamuru mayalandırın.
  • Hamuru 300 g olarak porsiyonlayın. Tepside tekrar mayalanmaya bırakın.
  • Ekmek hamurunu açın, tırnaklayarak şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 15 dakika pişirin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Sokak Simidi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Köy Ekmeği
60 Dakika
6-8 Kişilik
25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hurmalı Buğday Ekmeği
75 Dakika
6-8 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.