add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan

Orijinal Fethiye yemeği tarifidir.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sebze
Tencere
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan

Malzeme Listesi

50 g tereyağ
320 g bulgur
2 adet tavuk but
1 adet soğan
1 adet patlıcan
2 adet domates
2 g nane
2 g tuz
2 g karabiber
2 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış tavuk tereyağ’da kavrulur ve soğan, domates doğranarak ilave edilir.
  • Biraz kavrulduktan sonra doğranmış patlıcan eklenir.
  • Biraz daha pişirildikten sonra bulgur, nane, tuz, karabiber, kırmızı biber ve su eklenerek pişirmeye devam edilir.
  • Kaynayıp suyunu çektikten sonra servis yapılır.
Onur Arslan
Onur ArslanMutfak Eğitim Koordinatörü - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Buğdaylı Yoğurtlu Kabak
30 Dakika
2-4 Kişilik