Tarif

Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan

Orijinal Fethiye yemeği tarifidir. Bulgurlu etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan
Paylaş
  • 9B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
320 g bulgur
2 adet tavuk but
1 adet kuru soğan
1 adet patlıcan
2 adet domates
5 g nane
5 g tuz
4 g karabiber
3 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış tavuklar tereyağında kavrulur. Ardından doğranmış soğan ve domatesler ilave edilir.
  • Biraz kavrulduktan sonra doğranmış patlıcanlar eklenir.
  • Kavrulan sebzelere bulgur, nane, tuz, karabiber, kırmızı biber ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirmeye devam edilir.
  • Kaynayıp suyunu çektikten sonra tencerede dinlendirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Nagihan Koç
· 10.03.2021

Su oranı nedir yazılmamış

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 10.03.2021

Merhaba, malzemelerin üzerini geçecek kadar su koymanız yeterli olacaktır. Daha sulu bir bulgur pilavı elde etmek isterseniz su miktarını arttırabilirsiniz.

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
48B Görüntüleme