Tarif

Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan Tarifi

Orijinal Fethiye yemeği tarifidir. Bulgurlu etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
320 g bulgur
2 adet tavuk but
1 adet kuru soğan
1 adet patlıcan
2 adet domates
5 g nane
5 g tuz
4 g karabiber
3 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış tavuklar tereyağında kavrulur. Ardından doğranmış soğan ve domatesler ilave edilir.
  • Biraz kavrulduktan sonra doğranmış patlıcanlar eklenir.
  • Kavrulan sebzelere bulgur, nane, tuz, karabiber, kırmızı biber ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirmeye devam edilir.
  • Kaynayıp suyunu çektikten sonra tencerede dinlendirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
20B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
30B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
37B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Nagihan Koç
· 10.03.2021

Su oranı nedir yazılmamış

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 10.03.2021

Merhaba, malzemelerin üzerini geçecek kadar su koymanız yeterli olacaktır. Daha sulu bir bulgur pilavı elde etmek isterseniz su miktarını arttırabilirsiniz.