- Tarifler
- Hamur İşi
- Pide/Lahmacun
- Bulgurlu Tavuklu Pide
Tarif
Bulgurlu Tavuklu Pide
Farklı ancak bir o kadar lezzetli, bulgurlu ve tavuklu pide tarifi.
80 Dakika
2-4 Kişilik
Pide/Lahmacun
Fırın

Paylaş
- 13B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk göğsü
500 g pilavlık bulgur
2 adet taze kekik
3 g toz karabiber
1/4 adet muskat
10 g tuz
4 g kuru kişniş
1 kg un
340 ml su
50 g yaş maya
20 g tuz (hamur için)
50 g toz şeker
15 ml sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk göğsü ve bulguru bir tencerede haşlayın. Sonra ayrı bir kapta tüm hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun daha sonra 60 dakika dinlendirin.
- 2Haşladığınız tavukları didikleyin.
- 3Haşlanmış bulgur, ayıklanmış taze kekik, tuz, karabiber, muskat, kişniş ve tavuğu karıştırın.
- 4Dinlenen hamuru dikdörtgen şeklinde açtıktan sonra ortasına hazırladığınız karışımı eşit şekilde yayın.
- 5Kenarlarını ve uç kısımlarını kapattıktan sonra çırptığınız yumurtayı sürün.
- 6Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika pişirin.
Püf Noktası
Tavuk göğsü ve bulgurun aynı tencere içerisinde birbirinin lezzetini alarak haşlanmasını sağlayın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.