Tarif

Bulgurlu Ve Tavuklu Pide

Farklı ancak bir o kadar lezzetli, bulgurlu ve tavuklu pide tarifi.
80 Dakika
2-4 Kişilik
Pide
Fırın
Bulgurlu Ve Tavuklu Pide

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk göğsü
500 g pilavlık bulgur
2 adet taze kekik
3 g toz karabiber
1/4 adet muskat
10 g tuz
4 g kuru kişniş
1 kg un
340 ml su
50 g yaş maya
20 g tuz (hamur için)
50 g toz şeker
160 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
15 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsü ve bulguru bir tencerede haşlayın. Sonra ayrı bir kapta tüm hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun daha sonra 60 dakika dinlendirin.
  • Haşladığınız tavukları didikleyin.
  • Haşlanmış bulgur, ayıklanmış taze kekik, tuz, karabiber, muskat, kişniş ve tavuğu karıştırın.
  • Dinlenen hamuru dikdörtgen şeklinde açtıktan sonra ortasına hazırladığınız karışımı eşit şekilde yayın.
  • Kenarlarını ve uç kısımlarını kapattıktan sonra çırptığınız yumurtayı sürün.
  • Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika pişirin.

Püf Noktası

Tavuk göğsü ve bulgurun aynı tencere içerisinde birbirinin lezzetini alarak haşlanmasını sağlayın.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labneli ve Pastırmalı Pide
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bazlamalı Trabzon Yağlısı
20 Dakika
2-4 Kişilik