Tarif

Bulgurlu Tavuklu Pide

Farklı ancak bir o kadar lezzetli, bulgurlu ve tavuklu pide tarifi.
80 Dakika
2-4 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Bulgurlu Tavuklu Pide
Paylaş
  • 15B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk göğsü
500 g pilavlık bulgur
2 adet taze kekik
3 g toz karabiber
1/4 adet muskat
10 g tuz
4 g kuru kişniş
1 kg un
340 ml su
50 g yaş maya
20 g tuz (hamur için)
50 g toz şeker
160 ml Pınar Süt
Pınar
15 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsü ve bulguru bir tencerede haşlayın. Sonra ayrı bir kapta tüm hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun daha sonra 60 dakika dinlendirin.
  • Haşladığınız tavukları didikleyin.
  • Haşlanmış bulgur, ayıklanmış taze kekik, tuz, karabiber, muskat, kişniş ve tavuğu karıştırın.
  • Dinlenen hamuru dikdörtgen şeklinde açtıktan sonra ortasına hazırladığınız karışımı eşit şekilde yayın.
  • Kenarlarını ve uç kısımlarını kapattıktan sonra çırptığınız yumurtayı sürün.
  • Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika pişirin.

Püf Noktası

Tavuk göğsü ve bulgurun aynı tencere içerisinde birbirinin lezzetini alarak haşlanmasını sağlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Adil Usta’nın Ramazan Pidesi
45 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Konya Yağ Somunu Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
31B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labneli ve Pastırmalı Pide
60 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.