Tarif

Bulut Omlet

Puf puf görünüme sahip bir omlete kim hayır diyebilir ki? Bulut omlet nasıl yapılır?
25 Dakika
1 Kişilik
Yumurta
Tava, Çırpma
Paylaş
  • 31B
  • 260
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
10 g toz şeker
4 g tuz
20 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 3 adet yumurtanın beyazı ve sarısını dikkatlice ayırın.
  • Daha sonra 3 adet yumurta beyazı ve toz şekeri bir çırpma kabında kabarana kadar çırpın.
  • Ayrı bir yerde; 3 adet yumurta sarısına tuz ekleyip çatalla hızlıca çırpın.
  • İki karışımı da tek bir yerde spatula yardımıyla birleştirin. Burada fold tekniği kullanmaya özen gösterin. *Fold tekniği: Havalandırarak ve yavaş yavaş spatula ile katlayarak karıştırma gerektiren durumlarda kullanılır.
  • Tereyağı erittiğiniz orta genişlikteki bir tavaya, omlet harcını ilave edin ve kapağını sıkıca kapatın. En kısık ateşte 5 dk. pişmeye bırakın.
  • Alt kısmı pişen omleti seri bir hareketle spatula ile katlayın. Katlanan kenarlarını da kızartın.
  • Daha sonra güzel bir servis tabağında hızlıca servis edin.
  • Sade bir omlet olduğu için reçel, peynir ve özellikle labne ile tüketmenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Pişirme esnasında tavanın kapağı hiç hava almayacak şekilde sıfıra sıfır oturmalı.
*Tarif detaylarına ve videosuna Kısık Ateş Tv kanalından ulaşabilirsiniz.
*Sade bir omlet olduğu için reçel, peynir ve özellikle labne ile tüketmenizi tavsiye ederiz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım

Yorumlar (15)

İnci Dinek
· 07.08.2020

Harika gorunyor denicem sef

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 07.08.2020

😄👏

İnci Dinek
· 11.08.2020

Sef yaptim omleti lezzett super fakat ilk deneme de alti guzel pişti kendini birakmadi çevirmem biraz zor oldu ..sebeb ne olabilir ? ✌️

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 11.08.2020

Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte iyi piştiğine emin ol ve nazik bi şekilde katla tam kapanmayacak zaten tavanın yan duvarlarını kullanarak yanlarını pişirdikten sonra tam katlanmış gibi görünecek ve o esnada pişmiş de olacak. Eline sağlık

İnci Dinek
· 11.08.2020

Tssekkurler şef

Yemek Yapmak
· 11.08.2020

Ben ikiye katlayamadım😂

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 11.08.2020

Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte iyi piştiğine emin ol ve nazik bi şekilde katla tam kapanmayacak zaten tavanın yan duvarlarını kullanarak yanlarını pişirdikten sonra tam katlanmış gibi görünecek ve o esnada pişmiş de olacak. Eline sağlık.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sabah Yumurtası
15 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çırpılmış Yumurta
10 Dakika
1 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yumurta Dolmaları
20 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme