Tarif

Cacık

Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan lezzetli mi lezzetli cacık tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında bir cacık yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Çırpma
Cacık

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 adet salatalık
2 diş sarımsak
4 g kaya tuzu
1/2 demet dereotu
400 g Pınar Yoğurt
150-200 ml soğuk su
10 ml zeytinyağı
10 g kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
  • Ardından salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın veya tercihe göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  • Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin, dereotunu incecik kıyın.
  • Yoğurdu derin bir kaba alın, içerisine doğranmış salatalıkları, ezilmiş sarımsakları ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
  • Karıştırarak azar azar soğuk su ilavesiyle cacığın kıvamını ayarlayın. Ardından servis kaselerine paylaştırın.
  • Üzerini zeytinyağı, dereotu ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Cacığı sulandırmaması için salatalıkların kabuklarını bütünüyle soymayın.
*Salatalıkları doğramak yerine rendenin kalın tarafıyla rendeleyerek kullanabilirsiniz.
*Zeytinyağı ve nane eklemeden de cacığı servis edebilirsiniz.
*Kuru nane yerine taze nane kullanabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (1)

Tefo Yıldız
14.01.2021

Bu iyi oldu hep merak ediyorduk Ne cacığı bu 😂

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
12B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
7B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
6B