Tarif

Cacık Tarifi

Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan lezzetli mi lezzetli cacık tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında bir cacık yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Çırpma
Cacık Tarifi
Paylaş
  • 121B
  • 99
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 adet salatalık
2 diş sarımsak
4 g kaya tuzu
1/2 demet dereotu
400 g Pınar Yoğurt
Pınar
150-200 ml soğuk su
10 ml zeytinyağı
taze nane

Nasıl Yapılır?

  • Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
  • Ardından salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın veya tercihe göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  • Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin, dereotunu incecik kıyın.
  • Yoğurdu derin bir kaba alın, içerisine doğranmış salatalıkları, ezilmiş sarımsakları ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
  • Karıştırarak azar azar soğuk su ilavesiyle cacığın kıvamını ayarlayın. Ardından servis kaselerine paylaştırın.
  • Üzerini zeytinyağı, dereotu ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Cacığı sulandırmaması için salatalıkların kabuklarını bütünüyle soymayın.
*Salatalıkları doğramak yerine rendenin kalın tarafıyla rendeleyerek kullanabilirsiniz.
*Zeytinyağı ve nane eklemeden de cacığı servis edebilirsiniz.
*Kuru nane yerine taze nane kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Girit Ezmesi Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
72B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Meze Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme
Hibeş Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
69B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Tefo Yıldız
· 14.01.2021

Bu iyi oldu hep merak ediyorduk Ne cacığı bu 😂

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi