- Tarifler
- İçecek Tarifleri
- Sıcak İçecek Tarifleri
- Café Miel Tarifi
Tarif
Café Miel Tarifi
Cafe Miel, adını Fransızca'da "bal" anlamına gelen "miel" kelimesinden alır. Bu özel kahve tarifi, sıcak bir fincanın içinde bal ve tarçınla buluşarak damakları büyülüyor. Fransa'dan Amerika'ya uzanan bu lezzet yolculuğunda Cafe Miel, kahve severlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Siz de bu eşsiz tat için bir fincan hazırlamaya ne dersiniz? Detaylı tarif için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 🍯☕️
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
10 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek Tarifleri
Karıştırma, Demleme
Paylaş
- 2B
- 16
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak sunum fincanınızın içine bal ve toz tarçını alın.
- 2Espresso makinenizde 20 ml espresso’yu sunum fincanınıza hazırlayın. Bir kaşık yardımıyla ballı karışımı espresso’yla karıştırın.
- 3Ardından, Pınar Latte Art Barista Süt’ü buhar çubuğu yardımıyla köpürtün. Buhar çubuğunu sütün içine doğru yerleştirin ve köpük oluşana kadar buhar verin.
- 4Sütü köpürttükten sonra, fincandaki espresso’nun üstüne yavaşça ekleyin. Köpüklü süt, espresso’nun üzerine güzel bir şekilde yayılmalıdır.
- 5Son olarak, süt köpüğüyle üzerini şekillendirerek, isteğe göre süslemeler yapabilir ve servis edebilirsiniz.
- 6Café Miel servise hazır. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.