Tarif

Çağla Cacığı

Tam mevsiminde çağla cacığı tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma
Paylaş
  • 6B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet çağla badem
250 g süzme yoğurt
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 diş sarımsak
1 dal taze fesleğen
1 dal taze reyhan
1 dal taze nane
1 dal dereotu
10 adet badem içi
5 g tuz
25-30 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Suda bekletilmiş çağla bademleri ince ince doğrayın.
  • Geniş bir kasede; süzme yoğurt ve ekşi kremayı çırparak karıştırın. İçerisine az miktarda tuzla ezilmiş sarımsağı ve doğranmış çağla bademleri ekleyin.
  • Ardından kıyılmış taze yeşillikleri ve bademleri karışıma ekleyin.
  • Tuz ve zeytinyağı ilave ettikten sonra hepsini güzelce karıştırıp bir servis tabağına alın.
  • Üzerini badem, az miktarda zeytinyağı ve taze yeşilliklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar (5)

ENES UĞUR
· 05.05.2021

Ekşi kremasız yapılabilir mi

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 05.05.2021

Yapılabilir, ben alternatif sunuyorum ve böylesi oldukça lezzetli 👏🤩

Zehra Orhan
· 09.05.2021

Staj yapmak istiyorum ama bulamıyorum gastronomi öğrencisiyim lütfen destek bekliyorum

BirgülÖztürk
· 09.05.2021

Videoyu izlemedim, tarif güzel, çağlanın çekirdeklerini çıkartalım mı, öylece doprayalım mı, bir tek bunu merak ettim. Elinize sağlık

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 10.05.2021

Çekirdekleriyle beraber yapabilirsiniz. Videomuzu izlemenizi öneririm, ellerinize sağlık.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme