Tarif

Cannoli Siciliani

Cannoli kızartılmış, içerisine tatlı ve İtalyan lor peyniri olan ricotta doldurulmuş ve tüp gibi biçimlendirilmiş hamurdan oluşur. Bir İtalyan hamur tatlısı olan Cannoli tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 38B
  • 150
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
250 g un
2 g tuz
15 g toz şeker
50 ml marsala şarabı
20 g kakao
3 g toz tarçın
1 adet yumurta
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
Dolgusu için:
700 g ricotta peyniri
60 g pudra şekeri
5 g limon/portakal kabuğu rendesi
Süslemek için:
100 g toz Antep fıstığı
100 g damla çikolata
20 g pudra şekeri
Kızartmak için:
sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için derin bir kasede un, tuz, toz şeker, marsala şarabı, kakao, tarçın, yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını iyice karıştırın.
  • Hamur kıvamına geldiğinde hafif unlanmış tezgaha alın, pürüzsüz hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazır olan hamuru streç filme sararak hava almasını engelleyin ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
  • Dolgusu için derin bir kapta ricotta peyniri ve pudra şekerini çırpma teli ile güzelce çırpın. Dilerseniz çok az miktarda limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Ardından bir sıkma torbasına alıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen cannoli hamurunu dolaptan çıkarıp bir tezgaha alın, hafif unlayarak merdane yardımı ile 3 cm kalınlığında açın.
  • Açtığınız hamurları cannoli borularının tamamını saracak şekilde çemberler halinde kesin, cannoli borularına sarın. Hamurların birleşme yerini yumurta akı ile yapıştırın.
  • Derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı iyice kızdırın. Cannoli hamurlarını boruları ile kızgın yağa bırakın, 2 dakika kadar kızartın.
  • Kızaran hamurların fazla yağını alması için havlu kağıt serili bir tepsiye alın ve soğutun.
  • Soğuduktan sonra borularından çıkarın. İçlerini ricotta dolgusu ile doldurun.
  • Süslemek için bir tarafını toz Antep fıstığına diğer tarafını damla çikolataya batırarak servis tabağına alın.
  • Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Tiramisu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Aslı Şa
Aslı Şa
Aşçı-Pastacı
Kakao Topları
approved
15 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Pekmezli Un Helvası
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (10)

Alev Kaya
· 06.01.2021

Şarap olmasa olmazmi bu tarif. Biliyonuz içki haram. Şarap yerine ne konulabilir bu tarifte.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 06.01.2021

Merhabalar Alev,Şarap terine sirke kullanabilirsin az miktarda

Alev Kaya
· 06.01.2021

Yanitladiginiz için Çok sağolun :) bunu yapcam .

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Bahri Özer
· 07.01.2021

Hocam gerçekten güzel görünüyor

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 08.01.2021

Teşekkürler Bahri, deneyebilirsin 👍