Tarif

Cannoli Siciliani

Cannoli kızartılmış, içerisine tatlı ve İtalyan lor peyniri olan ricotta doldurulmuş ve tüp gibi biçimlendirilmiş hamurdan oluşur. Bir İtalyan hamur tatlısı olan Cannoli tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Derin yağda kızartma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
2 g tuz
15 g toz şeker
30 ml marsala şarabı
20 g kakao
3 g toz tarçın
1 adet yumurta
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
70 g ricotta peyniri, dolgusu için
60 g pudra şekeri, dolgusu için
5 g limon/portakal kabuğu rendesi, dolgusu için
100 g üzeri için toz Antep fıstığı
100 g üzeri için damla çikolata
20 g üzeri için pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kasede un, tuz, toz şeker, marsala şarabı, kakao, tarçın, yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını iyice karıştırın.
  • Hamur kıvamına geldiğinde hafif unlanmış tezgaha alın, pürüzsüz hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazır olan hamuru streç filme sararak hava almasını engelleyin ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
  • Dolgu için: derin bir kapta ricotta peyniri ve pudra şekerini çırpma teli ile güzelce çırpın. Dilerseniz çok az miktarda limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Ardından bir sıkma torbasına alıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen cannoli hamurunu dolaptan çıkarıp bir tezgaha alın, hafif unlayarak merdane yardımı ile 3 cm kalınlığında açın.
  • Açtığınız hamurları cannoli borularının tamamını saracak şekilde çemberler halinde kesin, cannoli borularına sarın. Hamurların birleşme yerini yumurta akı ile yapıştırın.
  • Derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı iyice kızdırın. Cannoli hamurlarını boruları ile kızgın yağa bırakın, 2 dakika kadar kızartın.
  • Kızaran hamurların fazla yağını alması için havlu kağıt serili bir tepsiye alın ve soğutun.
  • Soğuduktan sonra borularından çıkarın. İçlerini ricotta dolgusu ile doldurun.
  • Bir tarafını toz Antep fıstığı diğer tarafını damla çikolataya batırarak servis tabağına alın.
  • Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

***Alkollü ürün reklamı, satışı veya tüketimini özendirme amacı bulunmamaktadır.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (10)

Alev Kaya
06.01.2021

Şarap olmasa olmazmi bu tarif. Biliyonuz içki haram. Şarap yerine ne konulabilir bu tarifte.

Gülçin Kaya
06.01.2021

Merhabalar Alev,Şarap terine sirke kullanabilirsin az miktarda

Gülçin Kaya
Alev Kaya
06.01.2021

Yanitladiginiz için Çok sağolun :) bunu yapcam .

Gülçin Kaya
Bahri Özer
07.01.2021

Hocam gerçekten güzel görünüyor

Gülçin Kaya
08.01.2021

Teşekkürler Bahri, deneyebilirsin 👍

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
9B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik
3B