- Tarifler
- İçecek
- Sıcak İçecek
- Cappuccino
Tarif
Cappuccino
Adını Fransisken rahiplerinin kıyafetlerinden alan Cappuccino, İngilizce'de ‘Capuchin monks’ olarak anılan rahiplerin kıyafetlerine benzetilmiş ve bu şekilde anılmaya başlamıştır. Cappuccino espresso bazlı sütlü kahvedir. Cappuccino nasıl yapılır?
10 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek
Demleme
Paylaş
- 18B
- 49
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Portafiltre sepetinize uygun olacak bir şekilde kahvenizi çekin.
- 2Tamper ile ortalama 15 kg ağırlık uygulayarak kahvenizi düzleştirin.
- 3Portafiltreyi espresso makinesine yerleştirerek kullandığınız kahve miktarına uygun demleme ölçüsünü seçin. İşlem 25-30 saniye sürmelidir.
- 4130 ml sütü, buhar çubuğu ile ısıtmak üzere pitcher'a ekleyin.
- 5Buhar çubuğunu kullanarak sütünüzü ortalama 60-65 dereceye kadar ısıtın.
- 6Isıttığınız 130 ml sütü, 25-30 ml espresso'ya ilave edin.
- 7Cappuccino'nuz hazır.
Püf Noktası
*Hazırlanabilmesi için espresso makinesi, buhar çubuğu, pitcher ve kahve öğütücüsü gerekmektedir.
Krema kıvamı; Cappuccino'ya eklenen krema Latte'ye göre daha kalındır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.