add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Çatlak Kurabiye

Food Time dergisi; Görüntüsü, tadı ve yapımıyla herkese hitap eden bir tarif.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Fırın
Çatlak Kurabiye

Malzeme Listesi

40 g Pınar Beyaz
Pınar Ürünü
1 adet yumurta
110 g sıvıyağ
60 g şeker
12 g kakao
10 g kabartma tozu
10 g vanilin
270 g un
200 g bitter çikolata (rendelenmiş)

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına Pınar Beyaz, toz şeker, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyin. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp pudra şekerine bulayın. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika pişirin.

Püf Noktası

Hamuru en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Servis yaparken pudra şekeri kullanabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar (1)

Fatoş Özbekoğlu

Merak ediyorum doğrusu!

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
10-12 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik