Tarif

Çatlak Kurabiye Tarifi

Food Time dergisinden; görüntüsü, tadı ve kolay yapımıyla herkese hitap eden bir tarif. Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Çatlak Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 158
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g Pınar Beyaz
Pınar
1 adet yumurta
110 g sıvı yağ
150 g pudra şekeri
60 g toz şeker
15 g kakao
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
270 g un
200 g bitter çikolata (rendelenmiş)

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına Pınar Beyaz, toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Pudra şekeri hariç diğer malzemeleri ekleyin. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp pudra şekerine bulayın. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika pişirin.

Püf Noktası

*Hamuru en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
*Servis yaparken ekstra pudra şekeri kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
11B Görüntüleme
Kestaneli Kurabiye Tarifi
40 Dakika
10-12 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Fatoş Özbekoğlu
· 26.03.2019

Merak ediyorum doğrusu!

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi