Tarif

Ayva Reçeli Tarifi

Çok tatlı kahvaltılık, çekirdekli ayva reçeli tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Ayva Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 31
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet ayva
150 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
10 adet ayva çekirdeği

Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup iki parçaya kesin.
  • Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın.
  • Ayvaları küp küp doğrayın.
  • Daha sonra yayvan bir tencereye alın.
  • Üzerine toz şekeri ve ayva çekirdeklerini yayarak ilave edin.
  • Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın.
  • Reçel kıvamına geldiğinde yarım adet limon suyunu üzerine gezdirip ocağın altını kapatın.
  • Ilınan ayva reçelini steril cam kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirin. Dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ayva çekirdeklerini kullanmak önemlidir çünkü ayva çekirdeği reçele güzel renk vermektedir.
*Limon suyu yerine 3 adet limon tozu kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Şeftali Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
151B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
133B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Acı Biber Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
49B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.