add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Çekirdekli Ayva Reçeli

Çok tatlı kahvaltılık, çekirdekli ayva reçeli tarifi.
150 Dakika
2-4 Kişilik
Reçeller
Tencere

Malzeme Listesi

4 adet ayva
156 g toz şeker
3 adet limon tozu
4 adet ayva çekirdeği

Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup iki parçaya kesin.
  • Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın.
  • Ayvaları küp küp doğrayın.
  • Ayvaları yayvan bir tencereye dizin.
  • Üzerine toz şekeri veya ayva çekirdeklerini ilave edin.
  • Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın.
  • Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu üzerine gezdirip ocağın altını kapatın.
  • Ilıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman servis yapın.

Püf Noktası

Ayva çekirdeklerini kullanmak önemlidir çünkü ayva çekirdeği reçele güzel renk vermektedir.
Belirtilen 150 dakika pişirme süresinden 30 dakika fazla pişebilir.
Üç adet limon tozu yerine yarım limon suyu da kullanılabilir.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Bal Kabağı Reçeli
80 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Portakallı Havuç Reçeli
70 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Mandalina Reçeli
70 Dakika
2-4 Kişilik