Tarif

Çemenli Dana Madalyon Tarifi

Nefis bir et yemeği ile karşınızdayım. Dana Madalyon nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın, Tava
Çemenli Dana Madalyon Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 126
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
75 g kuru fasulye
1 adet defne yaprağı
1/2 adet kuru soğan
1 adet havuç, ikiye bölünmüş
1 adet pırasa, ikiye bölünmüş
1 adet kereviz sapı, ikiye bölünmüş
1 adet kuru soğan, ince kıyılmış
40 ml zeytinyağı
150 g bebek ıspanak
400 g dana bonfile, 2 parça
20 g süzme yoğurt
30 g çemen
100 g gravy sos
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g un
5 g tuz
4 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bir gece önceden ıslatılmış kuru fasulyeyi; defne yaprağı, ikiye bölünmüş kuru soğan, havuç, pırasa ve kereviz sapıyla beraber su dolu bir tencerede haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
  • Bir tavada ince kıyılmış kuru soğanı zeytinyağında sotelemeye başlayın, yıkanmış ıspanağı tuz ve karabiberi de ekledikten sonra soteleme işlemini tamamlayın. Sunum tabağının ortasına yerleştirin.
  • Bonfileleri pişirmeden önce az miktarda tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Izgarada iki yüzünü mühürleyin.
  • Ayrı bir kapta süzme yoğurt ve çemeni karıştırıp ızgara bonfile etlerinin üst yüzeyini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra, tabakta sotelenmiş ıspanağın üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
  • Gravy sos için; bonfileleri pişirdiğiniz fırın tepsisinde kalan et suyuna, az miktarda sıcak su ve 1 adet defne yaprağı ekleyip karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin. Üzerine et suyunu yavaşça ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Kıvam alan gravy sosu tülbent yardımı ile süzün
  • Kenarda bekleyen fasulyeleri tereyağında soteleyip, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
  • Tabaklama; sotelenmiş ıspanağın üzerine eti koyduk, daha sonra tereyağında sotelenmiş kuru fasulyeleri etrafına yerleştiriyoruz ve gravy sos gezdirip servise hazır hale getiriyoruz.

Püf Noktası

*Baharat oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte Tarifi
39B Görüntüleme
Mekik Köfte Tarifi
approved
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (1)

BirgülÖztürk
· 04.08.2020

Çemen hazır mı satılıyor, bilmiyordum. Anneannem Ankara tiriti yaparken toz çemen kullanıyordu. Evde kendimiz yaparken nasıl yaparız bilmiyorum. Tarif vermenizi rica ediyorum. Bulunduğum yer köy büyük marketlere ukaşmak için en az 8 km. yola gitmem gerekiyor.