Tarif

Cennet Hurmalı Muhallebi

Cennet hurmalı nefis muhallebi tarifi: Cennet hurmalı sütlü muhallebi tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Cennet Hurmalı Muhallebi
Paylaş
  • 4B
  • 54
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hurma Sos için:
4 adet olgun cennet hurması
10 g nişasta
25 g toz şeker
Muhallebi için:
1 litre Pınar Süt
Pınar
40 g un
16 g buğday nişastası
180 g toz şeker
1 paket vanilya
Muhallebinin Üzeri için:
1 paket burçak bisküvi

Nasıl Yapılır?

  • Hurma Sos için: İlk olarak kabuklarını soyduğunuz hurmanın içini, nişastayı ve toz şekeri bir tavada fokurdayana kadar pişirip blender’dan geçirin.
  • Muhallebi için: Vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp koyulaşana kadar çırpıcı ile muhallebi kıvamı almasını sağlayın.
  • Kaynadıktan sonra vanilya ilave edip altını kapatın, bardaklara ya da kaselere üstlerinde 2 parmak yer kalacak şekilde muhallebiyi paylaştırın.
  • Bisküviyi rondodan geçirerek soğuyan muhallebinin üstüne ekleyin.
  • En son hurma sosu da üzerine döküp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun👩‍🍳

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Seden Çekem

Yorumlar (2)

Sema Narçın
· 09.03.2022

Sedef hanım elinize sağlık ama süt miktarı ne kadar olacak ?

Seden Çekem
· 10.03.2022

Merhaba, malzeme listesini yana kaydırıp 'muhallebisi için' başlığına tıklayarak görebilirsiniz.

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
27B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
30B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme