Tarif

Çerezli Labne Sos

Dilediğiniz zaman kolaylıkla yapabileceğiniz, sunumuyla misafirlerinizi etkileyebileceğiniz nefis bir tarif. Çerezli Labne sos nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sos ve Krema
Karıştırma, Tava
Çerezli Labne Sos

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 diş sarımsak
Pınar Ürünü
200 g Pınar Labne
1/3 demet maydanoz
30 g fındık içi
6 adet ceviz içi
10 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
5 g pul biber
10 ml zeytinyağı
5 g tuz
2 adet tortilla ekmeği
30 ml zeytinyağı
5 g baharat (isteğe göre)

Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları soyduktan sonra üzerine tuz ilave ederek ezin veya ince ince kıyın.
  • Ezilen sarımsakları bir kasenin içerisine alın. Üzerine labneyi ilave edin ve karıştırın.
  • Kıyılmış fındık içi ve cevizleri yapışmaz bir tavada kokuları çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Eridikten sonra kıyılmış maydanoz ve pul biberi ilave edin.
  • Sarımsak aromalı çırpılmış labneyi servis tabağına alın.
  • Üzerine kavrulmuş cevizleri ilave edin. Son olarak tavada kalan yağı üzerine gezdirin.
  • Tortilla ekmeklerini dilimleyin. Üzerine 30 ml zeytinyağı ve istediğiniz toz baharatları ilave edip fırında kıtırlaşana kadar ısıtın.
  • Hazırlanan labne sos ile servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Baharat oranlarını tercihe göre artırıp azaltabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paprika Salata Sos
10 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soğan Dip Sos
10 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Avokado Dip Sos
10 Dakika
2 Kişilik