Tarif

Çerkez Tavuğu

Çerkez veya Çerkes tavuğu olarak bilinen bu güzel mezeye yılbaşı menünüzde yer verebilirsiniz.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Karıştırma
Çerkez Tavuğu

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 dilim tost ekmeği
2 adet tavukgöğsü (haşlanmış)
400 ml Pınar Süt
Pınar
30 g ceviz içi
2 diş sarımsak
5 g toz biber
20 ml zeytinyağı
3 g tuz
40 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek alın ve içlerini bir kabın içine koyun. Üzerine 200 ml ılık süt ilave edin ve yumuşaması için bir kaşıkla hafifçe ezin.
  • Üzerine zeytinyağı, çekilmiş ceviz içi, tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  • Önceden haşlanan tavukları ince parçalar halinde bölerek diğer malzemelerin üzerine ilave edin.
  • Kıvamını oluşturmak için üzerine 200 ml daha ılık süt ekleyin ve yoğurun. 2 dakika daha yoğurduktan sonra çerkez tavuğunu hazırlama işlemi tamamdır.
  • Sosunu oluşturmak için bir tavaya sıvı yağ ekleyin, üzerine kırmızı pul biber dökün. Biber yağın içinde köpürmeye başladığında ocağın altını kapatın ve kenara alın.
  • Servis tabağına aldığınız tavuğun üzerine biberli sosu gezdirerek servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar (2)

NarinEdizsoy
14.01.2020

Acıkasız ve Mısır unuyla yapılmayan Çerkez tavuğu olmaz lütfen 🙏

Eyüp Kemal Sevinç

Merhaba Narin, bu tarifin birçok farklı versiyonu olduğu gibi senin yaptığın gibi de yapılabilir. Teşekkürler...

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
16B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
9B