Tarif

Cevizli Ev Baklavası

Pratik bol cevizli ev baklavası nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Cevizli Ev Baklavası

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet balavalık yufka
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g ceviz içi
300 ml su
500 g toz şeker
5-6 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynayınca altını kısıp limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir tavada tereyağını kızdırmadan eritin ve kenarı alın.
  • Cevizleri çok iri olmayacak şekilde kırın.
  • Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Fırça yardımıyla yufkayı erimiş tereyağı ile yağlayın.
  • Ardından yufkanın her yerine gelecek şekilde ceviz serpiştirin.
  • Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin.
  • Bu işlemi yufkalarınız bitene kadar tekrarlayın.
  • Tepsiye dizmiş olduğunuz yufkaları 4 cm genişliğinde kesin.
  • Üzerine her yerine gelecek şekilde tereyağı sürün.
  • 200 derece fırında 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak baklavaya, soğutulmuş şerbeti eşit olarak dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.
  • Dinlenen cevizli baklavayı dilediğiniz gibi servis edin.

Püf Noktası

*Dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanabilirsiniz.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
150B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
4B