add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Cevizli Ev Sarması

Bayram sofralarının en lezzetli tatlısı Cevizli Ev Sarması tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli
Fırın
Cevizli Ev Sarması

Malzeme Listesi

400 g hazır baklava yufkası
220 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
250 g ceviz
200 g toz şeker
250 g su
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için şekeri ve suyu on dakika kaynatın limon sıkıp birkaç dakika daha kaynatıp kapatın ve soğutun.
  • İki yaprak baklava yufkasını üst üste koyun eritilmiş tereyağından üstüne her yerine gelecek şekilde sürün üzerine ceviz seriniz. Bu işlemi iki kat olacak şekilde tekrarlayın ardından rulo halinde sıkı bir şekilde sarınız.
  • Geri kalan yufkalarınıza da aynı işlemi yapıp tepsiye dizin kalan tereyağ ile yufkaların üstünü yağlayın.
  • 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Çıkınca 10 dakika soğutup şerbetleyin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Fırında Ayva Tatlısı
60 Dakika
2-4 Kişilik