Tarif

Cevizli Ev Sarması

Bayram sofralarının en lezzetli tatlılarından biri olan Cevizli Ev Sarması tarifi nasıl yapılır? Taze baklava yufkası ile pratik bir şekilde hazırlanan cevizli ev sarması tarifinin püf noktaları neledir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Cevizli Ev Sarması
Paylaş
  • 12B
  • 24
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g taze baklava yufkası
220 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g ceviz içi
200 g toz şeker
250 ml su
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için toz şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, limon sıkıp birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • İki yaprak taze baklava yufkasını üst üste koyun eritilmiş tereyağından her yerine gelecek şekilde sürün. Üzerine kıyılmış ceviz serpin. Bu işlemi iki kat olacak şekilde tekrarlayın ardından rulo halinde sıkı bir şekilde sarın.
  • Geri kalan yufkalarınıza da aynı işlemi yapıp tepsiye dizin kalan tereyağı ile yufkaların üstünü yağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 10 dakika soğutup şerbetleyin. Dinlenen tatlınızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Şöbiyet Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Tahinli Un Helvası Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.