Tarif

Cezerye

Çocukluğumuzun tatlısı olan ev yapımı havuçlu cezerye tarifi.
20 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Cezerye
Paylaş
  • 21B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 buçuk adet havuç
200 g toz şeker
150 ml su
100 g ceviz içi
6 g toz tarçın
2 g karabiber
5 g yenibahar
7 g toz zencefil
60 g hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Bir tencere içerisinde havucu, şekeri ve suyu karıştırın.
  • Kısık ateşte suyunu çekip macun kıvamına gelene kadar pişirin.
  • İçerisine tüm baharatları ekleyin, aromalandırın.
  • İstediğiniz boyutta şekillendirip soğumaya bırakın.
  • Hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Çikolatalı Mousse Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Güllabiye Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Frambuaz Soslu Bavarian Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.