Tarif

Chia Tohumlu Buharda Somon

Buharda Somon tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Buhar
Chia Tohumlu Buharda Somon

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g deniz börülcesi, temizlenmiş
20 ml zeytinyağı
160 g somon fileto
10 g chia tohumu
1/2 adet dragon meyvesi

Nasıl Yapılır?

  • Deniz börülcesini buzlu suda 4 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atıp 5 dakika haşlayın.
  • Daha sonra tekrar buzlu suyun içine aktarın ve 4 dakika daha bekletin.
  • Deniz börülcelerini ayıklayın, yarısını mutfak robotuna aktarın. Zeytinyağını ekleyip sos haline gelene dek çekin.
  • Deniz börülcesi püresini süzgeçten geçirerek pütürsüz bir sos elde edin.
  • Somon filetonun üzerini chia tohumuyla kaplayın.
  • Somon filetoyu benmari usulü buharda 5-10 dakika pişirin.
  • Daha pişmiş sevenler için; chia tohumu üstte kalacak şekilde kısık ateşte etrafını yarımşar santim pişirin ardından 165 C fırında 5 dakika fırınlayın.
  • Servis tabağına önce ayırdığınız deniz börülcesi ile somon filetoyu yerleştirin. Küp şeklinde doğranmış dragon meyvesini de fotoğrafta gördüğünüz gibi yerleştirin.
  • En son deniz börülcesi sosunu dökün ve servis yapın.

Püf Noktası

Enerji: 581 kalori
Karbonhidrat: 20,7 g
Protein: 47,7 g
Yağ: 32,8 g
Lif: 9,4 g

Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Paylaş

Yorumlar (1)

Aysun Akar
11.06.2020

Deniz börülcesinin bir alternatifi var mi acaba

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik