Tarif

Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi

Buharda balık: chia tohumlu somon tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Buhar
Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 113
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g deniz börülcesi, temizlenmiş
20 ml zeytinyağı
160 g somon fileto
15 g chia tohumu
1/2 adet dragon meyvesi

Nasıl Yapılır?

  • Deniz börülcesini buzlu suda 4 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atıp 5 dakika haşlayın.
  • Daha sonra tekrar buzlu suyun içine aktarın ve 4 dakika daha bekletin.
  • Deniz börülcelerini ayıklayın, yarısını mutfak robotuna aktarın. Zeytinyağını ekleyip sos haline gelene dek çekin.
  • Deniz börülcesi püresini süzgeçten geçirerek pütürsüz bir sos elde edin.
  • Somon filetonun üzerini chia tohumuyla kaplayın.
  • Somon filetoyu benmari usulü buharda 5-10 dakika pişirin.
  • Daha pişmiş sevenler için; chia tohumu üstte kalacak şekilde kısık ateşte etrafını yarımşar santim pişirin ardından 165°C fırında 5 dakika fırınlayın.
  • Servis tabağına önce ayırdığınız deniz börülcesi ile somon filetoyu yerleştirin. Küp şeklinde doğranmış dragon meyvesini de fotoğrafta gördüğünüz gibi yerleştirin.
  • En son deniz börülcesi sosunu dökün ve servis yapın.

Püf Noktası

Enerji: 581 kalori
Karbonhidrat: 20,7 g
Protein: 47,7 g
Yağ: 32,8 g
Lif: 9,4 g

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soslu Mezgit Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme
Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kuru İncirli Levrek Fileto Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Aysun Akar
· 11.06.2020

Deniz börülcesinin bir alternatifi var mi acaba