Tarif

Çi Börek

Geleneksel Kırım Tatar yemeği olan Çi börek nasıl yapılır? Çıtır çıtır bir çi börek yapmak için dikkat etmeniz gereken püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Kızartma
Çi Börek
Paylaş
  • 29B
  • 251
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
300 ml su
10 ml üzüm sirkesi
5 g tuz
Harcı için:
300 g az yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
60 ml su
tuz ve karabiber
Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; tüm malzemeleri bir karıştırma kabında pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
  • Hamur kıvam aldığında üzerini temiz bir bezle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Bu esnada çi böreğin iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir karıştırma kabında dana kıyma, küp doğranmış soğan, su, tuz ve karabiberi karıştırarak harç elde edin.
  • Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve 70 g’lık bezelere ayırın.
  • Her bezeyi oklava yardımı ile ince olacak şekilde açın.
  • Açtığınız hamurların orta kısmını iç harçla doldurup yarım ay şeklinde kapatın.
  • Kenarlarına çatalla iz verin veya elinizle kıvırarak şekil verin.
  • Kızgın ayçiçek yağında rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  • Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Hamuru hazırlarken içine koyduğunuz sirke yağ çekmesini engeller.
*İç harcına su koymazsanız kıyma parça parça olmaz ve tek bir yerde toplanır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin.
*Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağı süzdürün.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ispanaklı Kömbe
60 Dakika
8-10 Kişilik
28B Görüntüleme
Baklava Yufkasından Kıymalı Sarıyer Böreği
approved
25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kolay Ispanaklı Börek
45 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar (11)

Mahmut can Başböyük

Peki servis önerisiolarak yanına yoğurt türevinden yapılmış bir sos nasıl olur.Mesela çok basit bir dereotu tarator veya sarımsaklı bir sos yakışır mı??

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 10.05.2020

Sizin damak zevkinize kalmış, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. 😊

Hanzade Karabulut
· 13.05.2020

Teskkur ederim bilginizi paylasmanizdan dolayi

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 13.05.2020

Rica ederiz 😊

Elif Yücel
· 03.06.2020

Bunun adı hep bir değişik biz mesela yarımca diyoruz buna ama çok güzel bir paylaşım olmuş 👏

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 22.06.2020

Teşekkürler 🙌👩‍🍳

Nurdan Akaydın
· 18.06.2021

Bizde de kapaktan kesme denir bunun adına.