Tarif
Çi Börek
Geleneksel Kırım Tatar yemeği olan Çi börek nasıl yapılır? Çıtır çıtır bir çi börek yapmak için dikkat etmeniz gereken püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Börek
Kızartma

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un (hamur)
300 ml su (hamur)
10 ml üzüm sirkesi (hamur)
5 g tuz (hamur)
300 g az yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
60 ml su
5 g tuz
4 g karabiber
1 l Ayçiçek yağı (kızartma için)
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; tüm malzemeleri bir karıştırma kabında pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
- 2Hamur kıvam aldığında üzerini temiz bir bezle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- 3Bu esnada çi böreğin iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir karıştırma kabında dana kıyma, küp doğranmış soğan, su, tuz ve karabiberi karıştırarak harç elde edin.
- 4Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve 70 g’lık bezelere ayırın.
- 5Her bezeyi oklava yardımı ile ince olacak şekilde açın.
- 6Açtığınız hamurların orta kısmını iç harçla doldurup yarım ay şeklinde kapatın.
- 7Kenarlarına çatalla iz verin veya elinizle kıvırarak şekil verin.
- 8Kızgın Ayçiçek yağında rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
- 9Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Hamuru hazırlarken içine koyduğunuz sirke yağ çekmesini engeller.
*İç harcına su koymazsanız kıyma parça parça olmaz ve tek bir yerde toplanır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin.
*Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağı süzdürün.
Yorumlar (8)
